Skorpa, Gomalandet

Kristiansund
3357
Besøk
2,53
km rundtur
blå

Kort om turen

Turmålet er den østligste haugen på Skorpa, Pikhaugen, med steinvarde og rester fra okkupasjonstiden 1940-45 i form av skytestilling og noe piggtråd i terrenget. Her er vår postkasse med bok og registreringsmuligheter. Fra Pikhaugen er det flott utsikt over havet, mot Håskjæran samt Tustna i øst. Skorpa er et berglendt og snaut kystlandskap mot storhavet. Det er flere småholmer langs stranda. Området har mange sportsfiskeplasser. Det er også fine badeplasser, når det er godt vær. Nordsiden av Skorpa er viktigst som friluftsområde.

Turbeskrivelse

Vi anbefaler å følge høydedragene midt på Skorpa fram til turmålet. Du kommer fort opp mot høyderyggen på Skorpa og kommer opp på Langhaugen med en oppmurt varde. Du ser godt stien og den er enkel å følge da du skal til turmålet som ligger ytterst på Skorpa. Fortsett langs høyderyggen, du må krysse ei myr mot venstre, og fortsetter oppover neste rygg. I et stidele mellom haugene skal du svinge skarpt til venstre. Stien går så i en liten sving mot venstre før den dreier opp mot Pikhaugen med steinvarden.


Du kan velge å gå samme vei tilbake, men et annet alternativ er å følge stien til høyre for deg når du skal tilbake fra Pikhaugen. Gå ned mot badeplassen Valan på yttersiden (nordsiden) av Skorpa med byens varmeste vann – egne naturlige basseng for de svømmedyktige (Storvalan) og for de minste barna (Litjvalan). I rolig vær kan en stupe ut i selve Atlanterhavet. Her er også fine steder å fiske med stang. Langs turen er det partier med kupert terreng. Middels krevende løype. Etter regnværsperioder kan det være enkelte våte partier som må forseres.

Kulturminne

Tolv automatisk fredet lokaliteter. Elleve av disse er bosetning-aktivitetsområder fra Steinalderen, ett er automatisk fredet funn fra Jernalderen. Området Stormyra, mot Nordsundet, har elleve lokaliteter.
Se: http://www.kulturminnesok.no/ for mer informasjon.

Steinvarde og rester fra okkupasjonstiden 1940-45 i form av skytestilling og noe piggtråd i terrenget.

Klippfiskberg.

Adkomst og parkering

Fra Kristiansund sentrum skal du ta til høyre rett før Nordsundbrua og kjøre inn under veien og inn på Bentnesveien. Fra Krifast kjører du av til høyre rett etter Nordsundbrua og inn i Bentnesveien. Kjør veien ned mot Skorpaveien. Ta til venstre og parker i Dunkarsundet, ved småbåthavna. Det er en fin spasertur fra småbåthavna langs Skorpaveien og over bruene som fører deg til Skorpa. I enden av Johanne Sandviksvei (nytt boligfelt på Skorpa) inne på opparbeidet p.plass ser du stien som leder deg utover Skorpa mot Pikhaugen. Det er muligheter for parkering på opparbeidet p.plass i enden av Johanne Sandviksvei.

Løype på kart

Lengde i km
Asfalt 0
Total lengde rundtur (km) 2,53
Stigning Meter Grader
Total stigning 31 Høydemeter

Offentlig transport

Se frammr.no Buss til Skorpa. Busstopp rett ved bru i Skorpaveien. Kort vei opp Johanne Sandviksvei frem til startpunkt for turen.

Spesielle forhold

Turen er beskrevet med fotoillustrasjoner i ”Turbok for Kristiansund og Omegn” (Turbokforlaget, Kai A. Olsen og Bjørnar S. Pedersen, 2008), sidene 12-14.

Kart

Turkart for Kristiansund og omegn.

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Elin Larsen 46
Øyvind Mølgaard 42
Liv Sandnes 31
Robert Forsnes 23
Merete Maurset 23
Ingar Hannasvik 22
Mary Mølgaard 19
Eva Solheim 19
Irene Mork 17
Anette Lilleås 17

Besøkslogg

Dato Antall besøk
18. september 1
17. september 11
16. september 10
15. september 5
14. september 9
13. september 7
12. september 8
11. september 7
10. september 11
9. september 2

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: