Kumlokket, Midsundtrappa

Molde
NB! Denne turen inngikk i Stikk UT! 2020.
Se turer fra Stikk UT! vinter 2020/2021 her »
blå

Kort om turen

Kumlokket er første del av Midsundtrappene som vart bygd i 2016 av Sherpaer i frå Nepal. Dette er eit fantastisk byggverk som er verdt eit besøk. På toppen ved Kumlokket får du i tillegg ei flott utsikt over Midsund sentrum, Midsundbrua og Midøya med Bløkallen på andre sida. Dette er ein bratt tur, men den er likevel overkomeleg for mange då det er tilrettelagt med trapper heile vegen frå skogen og opp.

Turbeskrivelse

Stien begynner ved brua over Bakkeelva og det står skilt ved vegen. Når du kjem inn i skogen så startar trappa som slynger seg vakkert opp gjennom skogen og ura. Der er laga 2 kvileplassar med steinbenkar på veg oppover, og ved Kumlokket er der også ein fin kvileplass der du kan ete nista di mens du nyt utsikta.

Adkomst og parkering

Midt i Midsund sentrum rett ved brua som går over Bakkeelva som renn ned frå Midsundvatnet.

Der er berre plass til eit par bilar der stien startar, men det er satt opp eit skilt som synar andre parkeringsplasser ein kan nytte. Det næraste vil vere Idavoll, som er den gamle skulen i Midsund som ligg rett bortanfor, og er merka med P-skilt.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 1,17
Lengde en vei (km) 0,59
Stigning Meter Grader
Total stigning 226 Høydemeter

Vær varsom

Vær ekstra forsiktig på tur om vinteren. Kulde og mørke kommer raskt så vær forberedt på dette. Kle deg etter forholdene, og ta med ekstra klær og lykt. Bruk gjerne brodder og staver på isete underlag. Ta hensyn til vær og føre, de aller fleste vinterfotturene blir ikke strødd eller brøytet, så du må selv vurdere når turene er egnet å gå. Du har selv ansvar for egen sikkerhet på tur.

Kart

Turkart 1:50 000 Harøyfjorden

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Joakim Stormyr 45
therese eikrem 39
Gunn Lech 30
Ellen Sanden 28
Helen Sletten Blø 26
Leif Joar Blø 25
Jonny Godø 22
Ingrid Stølen Godø 21
iren nordal 19
Oddleiv Akselvoll 17

Besøkslogg

Dato Antall besøk
31. oktober 12
30. oktober 6
29. oktober 4
28. oktober 5
27. oktober 5
26. oktober 4
25. oktober 5
24. oktober 11
23. oktober 3
22. oktober 7

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: