Lønsetfjellet / Skårsfjellet

Molde
NB! Denne turen inngikk i Stikk UT! 2020.
Se turer fra Stikk UT! vinter 2020/2021 her »
blå

Kort om turen

En fin tur med variert terreng. Du starter på gruset vei i lett kupert terreng. Så følger du en sti, med jevn stigning i skog, og avslutter med fin sti i snaufjellsterreng forbi idylliske småtjern, til du kommer til Steinvarden på Lønsetfjellet, 755 moh. Her har du god utsikt til Langdalen, Urfjellet, Tusten og motsatt vei til Fannefjorden, holmene, Bolsøya og Skåla.

Turbeskrivelse

Start ved Skaret Skisenter, ved veien som går oppover til brua. Følg veien til venstre mot Kordalen. Gå over ei lita bru ved en hytte på høyre side av veien, følg veien et lite stykke og i første kryss, tar du til venstre. Du kommer til en liten bru og et rødt bygg med skilt; Lønsetfjellet. Bak den går veien videre på en litt steinete sti med jevn stigning og gjennom skog, til du kommer til tregrensa ca 500 moh. Stien går slakt videre, på en tydelig, fin sti. Her er det lett å gå og flott utsikt allerede. Stien går forbi noen idylliske småtjern, når du nærmer deg steinvardene på toppen. Det er to steinvarder på Lønsetfjellet; en høy og en litt rund varde, hvor du kan søke ly for vinden.

Adkomst og parkering

Ta av til høyre 400 m etter Stokkevelta på veien mot Skaret. Det står skiltet Skistadion ved hovedveien, ca 100 m til parkeringsplass Skaret Skistadion. Stor parkeringsplass, gratis.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 9,00
Lengde en vei (km) 4,50
Stigning Meter Grader
Total stigning 517 Høydemeter

Vær varsom

Vær ekstra forsiktig på tur om vinteren. Kulde og mørke kommer raskt så vær forberedt på dette. Kle deg etter forholdene, og ta med ekstra klær og lykt. Bruk gjerne brodder og staver på isete underlag. Ta hensyn til vær og føre, de aller fleste vinterfotturene blir ikke strødd eller brøytet, så du må selv vurdere når turene er egnet å gå. Du har selv ansvar for egen sikkerhet på tur.

Spesielle forhold

http://www.skiskaret.org

Kart

Turkart Molde. Turkartet inngår i en kartserie utgitt av Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal i 2007. Målestokk 1:50.000

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Lars Christian Eriksen 12
Ole Rødal 6
Jostein Kaldvansvik 6
Berit Welle Rovde 5
Charlotte Langset 3
Agnetha Herstrøm 3
Liv Astrid Austnes 3
Håkon Kjøde Rødal 3
Anders Malmedal 3
Eldbjørg Solbakken Jensen 3

Besøkslogg

Dato Antall besøk
31. oktober 4
28. oktober 2
27. oktober 4
25. oktober 2
24. oktober 1
23. oktober 1
21. oktober 1
18. oktober 2
16. oktober 3
15. oktober 6

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: