Teppinga, Sekken

Molde
728
Besøk
9,80
km tur/retur
grønn

Kort om turen

Posten ligger ved «Fjellvegen» – en grusa tursti som går tvers over Sekken. Teppinga er ei gammel demning som ligger omtrent midt mellom bebyggelsen på nordsida av øya (der ferjekaia ligger) og sørsida der du finner nærbutikken Samsen, Bygdetunet (museum) og Sekken oppvekstsenter. Det er ikke spesielt mye utsikt over fjord og fjell på denne turen, men du går i fint skogsterreng som er en opplevelse i seg sjøl. Dessuten kan du lett ta en avstikker til «Utsikten» vest for Oppsalen. Det er om lag 700 meter å gå dit fra skogsvegen som går ned til bygda.

Turbeskrivelse

For deg som kommer til Sekken med ferja, er det bare å følge vegen rett fram en kilometer til et kryss. Derfra følger du Sollibøvegen oppover til Sekkesetra, følger skilting til skytebane – og der kommer du inn på turstien og følger den om lag en kilometer til Teppinga. Der er det rasteplass med sitteplasser. Fra Teppinga kan du gå tilbake samme veg. Det er også mulig å fortsette på tursti og skogsveg ned til bygda på sørsida. Men da må du ordne med transport tilbake til fergekaia.

Adkomst og parkering

Turen starter enten på ferjekaia eller i krysset Håkon Herdebreis veg/Nicolai Lossius veg. Ring gjerne 975 91 319 om du har spørsmål ved planlegging eller når du er på Sekken.

Denne turen når du greit ved å gå fra ferjekaia. Om du kommer med bil og vil kjøre et stykke, kan du finne parkeringsplass ved skytebana på nordsida, og ved fylkesvegen på sørsida. Mandag – fredag går det buss mellom ferjekaia og Vestadstranda til de fleste ferjeanløp fram til kl. 16:40. Om du går fra ferjekaia og kommer ned på sørsida, kan du da ta bussen tilbake til ferjekaia. Du kan like gjerne starte turen med å ta til Vestad og gå opp Nicolai Lossius veg.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 9,80
Lengde en vei (km) 4,90
Stigning Meter Grader
Total stigning 190 Høydemeter

Spesielle forhold

Om du ønsker en lengre tur kan du bestemme deg for å sette kursen mot posten på Vassura. Da går du tilbake til skytebana, følger en sti over til bygdevegen og følger den til Sollibøen. Derfra er det merka sti til Vassura. Da er det greit å se på turbeskrivelsen for Vassura og følge den motsatt veg.

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Vigdis annie Sekkenes 72
Arve sekkenes 68
Kari Sekkenes 45
Torleif Sekkenes 41
Bjørn Arild Sekkenes 34
Terje Westad 31
Johanne Stave 24
bodil Sekkenes 20
Egil Sekkenes 20
Tormod Stave Sekkenes 16

Besøkslogg

Dato Antall besøk
1. oktober 6
30. september 4
29. september 4
28. september 6
27. september 8
26. september 2
25. september 4
23. september 2
22. september 2
21. september 3

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: