Måsskaret, Mittet

Rauma
NB! Denne turen inngikk i Stikk UT! 2020.
Se turer fra Stikk UT! vinter 2020/2021 her »
grønn

Kort om turen

På grunn av koronatiltak på Måsvassbu er Stikk UT!. -posten i 2020 ikke ved selve hytta men oppe i Måsskaret. Les om besøksregler på hytta under.


Enkel og godt merket tur inn til Måsvassbu som ligger fint til ved Måsvatnet og som er et flott utgangspunkt for mange turer. 


I 2020 MÅ hytta forhåndsbookes:
På grunn av Covid-19 og smitteverntiltak MÅ hytteopphold bestilles på forhånd. Dagsbesøk, telting og bruk av toaletter er ikke lov for andre enn de som bor på hytta. Vi anbefaler eget sengetøysett. Har du sovepose eller lakenpose, husk eget putevar.
Informasjon om booking finner du her: https://www.mrtur.no/

Turbeskrivelse

Fra parkeringa følger du godt merka DNT-sti til Måsskardet. Stien går over noen myrer, hvor det er lagt ut gangbruer. Det er stigning oppover til skaret. Oppe i skaret får du utsikt ned mot Måsvatnet og området rundt. Deretter er det en lett tur videre langs nordsida av Måsvatnet fram til Måsvassbu. Hytta ble bygd i 1934 og eies av Molde og Romsdal Turistforening. Dette er ei hytte med selvbetjening og sengeplass til 34 personer, fordelt på hovedhytta og sikringsbua. Måsvassbu er et flott utgangspunkt for flere turer, ellers er det flott å nyte idyllen og bare slappe av med aktiviteter ved hytta og vatnet – og kanskje steike en vaffel eller to? Kilde:

Adkomst og parkering

På Mittet følg skilting fra hovedvegen til Dale, etter 3,5 km kjør videre på Skrokkenvegen. Parkeringsplass i enden av vegen.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 2,25
Lengde en vei (km) 1,13
Stigning Meter Grader
Total stigning 193 Høydemeter

Vær varsom

Vær ekstra forsiktig på tur om vinteren. Kulde og mørke kommer raskt så vær forberedt på dette. Kle deg etter forholdene, og ta med ekstra klær og lykt. Bruk gjerne brodder og staver på isete underlag. Ta hensyn til vær og føre, de aller fleste vinterfotturene blir ikke strødd eller brøytet, så du må selv vurdere når turene er egnet å gå. Du har selv ansvar for egen sikkerhet på tur.

Flest besøk 2020

Navn Besøk
odd inge sande 5
sigrid elina sande 4
Gunn Johansen 4
Judith Marie Monsås-Grytten 3
stine sande fagervik 2
Ragnhild Dahle 2
Arnfinn Hovde 2
Marit Nicolaisen 2
Liv Synnøve Hoel 2
Iver Valved Korsvik 2

Besøkslogg

Dato Antall besøk
31. oktober 3
13. oktober 2
12. oktober 1
11. oktober 4
10. oktober 4
9. oktober 1
7. oktober 1
6. oktober 3
5. oktober 1
4. oktober 7

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: