Daudmannshaugen

Smøla
885
Besøk
2,07
km tur/retur
grønn

Kort om turen

Daudmannshaugen er en av de postene som ligger virkelig vakkert til. Her kan en skue det meste av Sør-Smøla. Og tar du turen en kveld mens sola lager seg til med kveldsstellet, så kan du få en virkelig god opplevelse. Havranda ute i horisonten kan gi fargespekter som bare tar sinnet. Du har landemerket foran deg hele veien opp. "Seggelmerket" er et me som har vært brukt av sjømenn i mangfoldige år. Og når du er kommet fram, kan du altså nyte utsikten og registrere turen din. Og så kan du rusle godt fornøyd hjem igjen. Det både er godt og det gjør godt å gå på tur.

Turbeskrivelse

Skiltet til Daumannshaugen står oppe ved fylkesveien. det er grusvei ned til vannverket. På baksiden av vannverksbygningen finner du stien. Terrenget er kupert, men greit å gå. Det meste av turen går på berg. Sør-Smøla bygdelag har tilrettelagt slik at du kan ferdes selv om det er høg vannstand i Gjeldbergsvatnet. Har du god tid, så kan du rusle opp dit på 20-30 minutter. Legger du i vei med litt fart, så tar det vel 15-20 minutter. På toppen av Daumannshaugen, som også er kalt Segelmerket kan man skimt ut mot vindmøllene og flere deler av Smøla. Retur ved samme sti. 

Kulturminne

Daumannshaugen er et litt spesielt navn. Vi har ikke klart å finne opprinnelsen til navnet, men om noen vet hva det kommer av, vil vi gjerne at det formidles til Smøla kommune.

Adkomst og parkering

Ankomst Smøla/Edøya med hurtigbåt eller ferje. Derifra kan du følger fylkesvei 669 i ca. 8 km inn til et kryss. Der tar du til venstre mot Dyrnes. Etter ca. 16 km kommer du til krysset ned til Gjeldberget. Ca. 100 m lengre fram på fylkesveien står skiltet som anviser turen til Daumannshaugen. Følg grusveien ned til vannverket og parker der. Stien starter på baksiden av vannverksbygningen.

Vannverket ved Gjeldbergsvannet.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 2,07
Lengde en vei (km) 1,04
Stigning Meter Grader
Total stigning 31 Høydemeter

Offentlig transport

www.gurisentret.no har sykkelutleie. Tlf: 71542600
Det går buss til de fleste ankomster med hurtigbåten:
https://frammr.no/ezflow_mrfylke/ruter?lang=nn

Kart

Kart over Smøla

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Hanne Roksvåg Stensø 16
Jarl Yngve Skomsøy 13
Aslaug Karoline Gulla-Bratset 8
Anne Rambjør 8
Cicilie Sørstrand 6
Stine Grindstein 6
Monica Roksvåg 6
Annfrid Hildremyr 6
Judith Bjørk 5
Jan-Erik Larsen 4

Besøkslogg

Dato Antall besøk
28. september 3
27. september 6
26. september 1
25. september 2
24. september 2
23. september 2
22. september 2
21. september 2
20. september 8
19. september 5

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: