Grønvika

Smøla
1796
Besøk
2,15
km tur/retur
grønn

Kort om turen

En lett tilgjengelig tur og en god vei/sti å følge. På veien bort til turkassen går en i et typisk kulturlandskap der småbrukstradisjonen ennå er holdt i hevd. Ei rolig bukt ned fra stien er et yndet tilholdssted for fugl. Vel framme er utsikten mot sjøen og Tustnastabbene et vakkert syn.

Turbeskrivelse

Start turen videre langs fylkesveien der hvor gangveien slutter. 150 m lenger fram står skiltet til Grønvika. Da er det bare å følge veien. Ikke gå helt fram til de første husa, men sving til venstre der og gå langs veien som leder til hytta. 


Dette er en forholdvis kort og enkel tur. Veien ned til turposten er en gårdsvei/hyttevei. Ved enden er ei privat hytte. Vis hensyn. Det er satt ut hvilebenker langs veien. Ta gjerne en rast.

Adkomst og parkering

Når du har kjørt i land på Edøya, er kjøreruta 8 km fram til et kryss. Der tar en til høyre og kjører ca 1 km fram til Smøla sykehjem og helsesenter.Her er det parkeringsplass, og StikkUTskiltet er 100 m fra parkeringen mot venstre. Om man ønsker at turen skal være litt lengre, anbefales det å parkere nede på Straumen, her ifra følger man gangvei til høyre i krysset, ca. 200 m kan man se et Stikk UT! skilt for videre vei. Vi ønsker ikke at man kjører bil på turstien! Parkering beskrevet ovenfor.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 2,15
Lengde en vei (km) 1,07

Offentlig transport

På Smøla går det buss til og fra alle avganger med hurtigbåten. Å følge bussen til Straumen og gå denne turen er helt fint. Sjekk rutetider på FRAM.

Spesielle forhold

Bilkjøring ned til tursti tillates ikke.

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Inger Anne Rangnes 154
Svein Rangnes 137
Cicilie Sørstrand 85
Astrid Rangnes Bråten 67
Solveig Skaret Tysnes 37
Jorunn Skaret 24
Jostein Osen 20
Solveig Folde Holmen 16
Frank Lyngstad 14
Aslaug Karoline Gulla-Bratset 11

Besøkslogg

Dato Antall besøk
26. oktober 4
25. oktober 6
24. oktober 9
23. oktober 3
22. oktober 4
21. oktober 5
20. oktober 5
19. oktober 3
18. oktober 13
17. oktober 5

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: