Innveien på Veiholmen

Smøla
1630
Besøk
2,28
km rundtur
grønn

Kort om turen

En får nærkontakt med storhavet, fjæra og gjerne også fuglelivet når en går denne turen. Det er fullt mulig å gå fra skiltet til turkassen og tilbake samme vei. Men det er lurt å gjøre turen litt lenger og følge stien opp til Verken og så følge bilveien tilbake til utgangspunktet ved Veiholmen barnehage.

Turbeskrivelse

Gå veien som fører inn i "bygda" på asfaltvei, det er merket med skilt i riktig retning. I enden av veien står skiltet peket mot venstre, derfra følg stien som er godt merket. 


Dette er et lett turterreng. Det er sjelden en kan gå i lette joggesko, men gode fjellsko holder. Du kan se postkassen når du nærmer deg turmålet. Som nevnt tidligere kan du nå ta turen litt lengre ved å passere "Trollbrua" og følge sti opp til Verken. Her får du god utsikt over hele Veiholmen. Tilbake samme vei eller følg bilvei. 

Kulturminne

Oppe på Verken er det svarte steintårnet som skulle signalisere at det her var en vannkilde for sjøfarende. Der oppe står også et utkikkspunkt fra krigen.

Adkomst og parkering

Hvis en kommer utenbygds fra, vil første møtet med Smøla være på Edøya. Derfra må en ta seg utover til Veiholmen. Det anbefales å se på kartet og være oppmerksom på avkjørsel ut til Veiholmen på Hopen. Vel ute på Veiholmen ser en det svarte tårnet, og kan kjøre derifra ca 250 m til Veiholmen barnehage. Der kan en parkere.

Løype på kart

Lengde i km
Asfalt 0,78
Lengde tur/retur (km) 2,28
Lengde en vei (km) 1,14
Total lengde rundtur (km) 2,28

Offentlig transport

FRAM har busstilbud til og fra alle avganger med hurtigbåten. Bussen kjører til Veiholmen.
Sjekk bussruten på FRAM.no

Spesielle forhold

Verken er et flott utkikkspunkt. Det svarte steintårnet og utkikkshytta fra krigen er de to bygningene der oppe. En ser nesten "hele verden" fra Verken. Her kan det blåse friskt, men en kan også krype "attuin" og finne ly for vind og vær. Spennende gjettegryter finnes i nærheten. Noen av dem er forholdsvis store og en kan nesten krype nedi.

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Mette Elizabeth Andreassen 104
Halstein Spjelkavik 72
Linda Solberg 37
Aslaug Karoline Gulla-Bratset 16
Elen Holmen 15
Solveig Folde Holmen 15
Halstein Spjelkavik 14
Cicilie Sørstrand 14
Guri Otnes-Strand 9
Arild Karlsen 8

Besøkslogg

Dato Antall besøk
17. september 2
16. september 1
15. september 1
14. september 2
13. september 2
12. september 3
11. september 3
10. september 1
9. september 5
8. september 3

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: