Kurlå, Hellesylt

Stranda
407
Besøk
4
km tur/retur
grønn

Kort om turen

Mykje av turen går langs med Sunnylvsfjorden med godt utsyn, og en går forbi fleire kulturminner,Kurla er siste husmannsplassen som står langs Sunnylvsfjorden, den er no fullrestaurert av Storfjordens Venner. Ferdig restaurert i 2016. I tillegg går en forbi 2 andre husmannsplasser på vegen til Kurla, det er Bergane og Åseneset, i Jogarden står der ein bauta, der den fyrste kyrkja i Sunnylven stod. Endepunkt for turen er husmannsplassen Kurla, En går same vegen tilbake. (En kan eventuelt gå opp til gardane i Åsen og følge vegen derifrå og ned til Hellesylt stadion igjen, dette gjev ein fin rundtur om ein ønskjer å forlenge turen, denne turen er ikkje beskreven på kartet.)

Turbeskrivelse

Turen starter ve Hellesylt Stadion, følger så asfalter vei mot Sunnylvsbygda i ca 150 meter, en tek så til venstre og går mot dei to gardane i Jogarden, i krysset i tunet til dei to gardane tek en så til venstre og følger en grusveg til endes (gamle Shellkaia), her går turen over til tereng og litt sva vidre til Åseneset, når ein kjem til Åseneset er der eit kryss med fleire stier, en følger då merkinga som går til Kurlå.


Hugs på at estimert tidsbruk kan variere frå person til person. 

Kulturminne

Første kulturminnet en treff på denne turen er bautaen i Jogarden, her stod den fyrste kyrkja i Sunnylven, trulig bygd kring 1220, kyrkja stod her til den vart teken av ei fonn i 1727.
Lenger ut i turen kjem ein til husmannsplassen Bergane, her kan ein sjå murane etter fleire bygningar,
litt lenger ut på sjølve neset kan ein også sjå murane etter husmannsplassen Åsenest, då er det ein kort tur attende før ein kjem til husmannsplassen Kurla, her står eit nyrestaurert stovehus med fjøs i kjellaren. (det er Storfjordens Venner som har restaurert plassen, den vart ferdig i 2016.

Adkomst og parkering

Turen starte ved Hellesylt stadion, her er god parkeringstilhøve. Ta til høgre (ved Formvac AS) med det same du kjem ned til Hellesylt sentrum og kjyør ca 300 m, du er no framme ved Hellesylt Stadion.. Dert er ikkje parkeringsavgift her.

Hellesylt Stadion, ikkje parkeringsavgift.

Løype på kart

Lengde i km
Asfalt 0,2
Lengde tur/retur (km) 4
Lengde en vei (km) 2
Stigning Meter Grader
Total stigning 49 Høydemeter

Offentlig transport

Ruter.no

Kart

Geiranger

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Anders Nedregård 12
Ingebjørg Fivelstad 5
Stig Tryggestad 3
Lars Fivelstad 3
Arne Inge Tryggestad 3
Asbjørn Viset 2
anette s. myklebust 2
Nora Olsen 2
Janne Engeset 2
Amanda Einbu Alvestad 2

Besøkslogg

Dato Antall besøk
27. september 8
26. september 3
23. september 3
20. september 3
19. september 1
17. september 1
15. september 2
13. september 1
11. september 1
10. september 2

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: