Ramsvika

Sula
NB! Denne turen inngikk i Stikk UT! 2020.
Se turer fra Stikk UT! vinter 2020/2021 her »
grønn

Kort om turen

Kort og grei tur for alle på skogsbilvei, det meste av veien.
På veien passerer dere flere skilt som peker ned mot sjøen, bl.a. mot Skarvhammeren og Hviteberget.
Dette er gode fiskeplasser. Det er kun smale stier/råser som fører ned til disse flotte plassene.
Hviteberget er også en fin badeplass med - som navnet sier - hvite/lyse svaberg.Dette er en flott tur i storslått natur, man har de majestetiske Sunnmørsalpene på sørsiden av Storfjorden. Området her grønnes fort om våren, pga at det er lunt og sørvendt, man går stort sett alene her, men på varme ettermiddager og flotte sommerdager i helgene så kan det være folksomt.

Samme som start.

Turbeskrivelse

Da dette er en 'flat' tur med noen små bakker, som ikke byr på noen utfordringer så legger jeg ikke inn stigningsgrad eller helning for denne turen.Starten er på ca. 15 meter og høyeste punkt for denne ruten er på ca. 37 meter.

Adkomst og parkering

Beste startpunkt er ved Verpingsberga, Solavågen. Skogsbilveien blir fulgt til enden, derfra går veien over i en sti/rås mot klippene over Eikremsvika.

Verpingsberga, Solavågen. Se offentlig transport, hvis det er fullt her er alternativ parkering ved Solavågenfergekai. Der er det en stor oppstillingsplass for biler. Turen blir da totalt ca. 3 kilometer lenger, på asfaltert vei.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 4
Stigning Meter Grader
Total stigning 19 Høydemeter

Offentlig transport

Man kan ta buss til Solavågen fergekai. Gå noen meter tilbake over broa, følge veien forbi aldersboligen oppe i Pebakken. I krysset på toppen av bakken tar man så til venstre og går denne til enden. Her er skogsveien skiltet, på høyre side av veien. Denne ekstra turen er på ca. 1,5 kilometer hver vei, på asfalt.

Se internett: http://www.177.no/ (Sularuta)

Vær varsom

Vær ekstra forsiktig på tur om vinteren. Kulde og mørke kommer raskt så vær forberedt på dette. Kle deg etter forholdene, og ta med ekstra klær og lykt. Bruk gjerne brodder og staver på isete underlag. Ta hensyn til vær og føre, de aller fleste vinterfotturene blir ikke strødd eller brøytet, så du må selv vurdere når turene er egnet å gå. Du har selv ansvar for egen sikkerhet på tur.

Spesielle forhold

Det står en informasjonstavle ved starten av løypa. Rullestol- og barnevogner må kjøre en 40-50 meter tilbake den veien de kom fra, ved parkeringsplassen, så ta til venstre opp skiltet vei til Solavågsfjellet.

Kart

Sykkylven M711 serie Blad 1219 IV og Ålesund i turkart serien

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Gunnar Berntsen 183
Anders Sunde 151
Erling Bjørkavåg 72
Elin Glasø 69
Eldfrid Eikrem 54
Trude Tynes Sunde 50
Steinar Eikrem 35
Anita Vasset Eikrem 35
Fredrik Friberg 29
Idun Åkernes 28

Besøkslogg

Dato Antall besøk
31. oktober 35
30. oktober 11
29. oktober 10
28. oktober 12
27. oktober 13
26. oktober 11
25. oktober 30
24. oktober 23
23. oktober 10
22. oktober 19

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: