Trollhaugen, Solevågsfjellet frå Porsen

Sula
1348
Besøk
3,8
km tur/retur
grønn

Kort om turen

En av flere turer til Trollhaugen/Solavågsfjellet (263 moh.), som i utgangspunktet er et flott utkikkspunkt. Noe gjengroing gjør at utsikten er i ferd med å forsvinne, men fortsatt flott utsikt enkelte steder på turen.

Dette er kanskje den raskeste turveien opp til toppen. En finere tur, etter mitt skjønn, finner du her: http://mrfylke.no/Morotur/Turer/Solavaagsfjellet-fra-Ramsvika

Turen opp til Bankarsteinen v/Rothaugen er hurtig og ganske tørr, men fra dette punktet og opp til toppen er det mye fuktighet i form av små bekker og myr. Her er det fukt hele året så gode vanntette sko/støvler anbefales.

Fjellet er tilgjengelig hele året, det går greit å følge denne ruten om vinteren også. Solavågsfjellet er et flott sted for å observere nyttårsraketter.

Samme som startstedet.

Turbeskrivelse

Den første kilometeren går på god kjerre-/traktorvei. Her er det mulig å sykle, og trille barnevogn (med store hjul). Veien går så over på en tydelig rås som er godt skiltet. Ved Grønmyrhaugen som du passerer etter ca. 1,5 kilometer, er det flott utsikt. Herfra er det ca 400 meter til toppen.
På Hjellebakken står det en benk med stoler, her er det også opparbeidet en bålplass for kaffekoking etc.Det er også stoler/sitteplasser; på toppen i form av tømmerstokker som er bearbeidet til dette formålet.

Adkomst og parkering

Startpunktet er lagret i GPS-filen.

Ved Porsen - ingen avgift. Stor og god plass.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 3,8
Stigning Meter Grader
Total stigning 223 Høydemeter

Offentlig transport

Man kan ta buss til Solavågen fergekai. Gå noen meter tilbake over broa, følge veien forbi aldersboligen oppe i Pebakken. I krysset på toppen av bakken tar man så til høyre, og følger denneca. 900 meter. Her er skogsveien og parkeringsplassen skiltet, på venstre side av veien. Denne ekstra turen er på ca. 1,7 kilometer hver vei, på asfalt.
Alternativt så er det bussholdeplass nær FV 61 og derfra er det ca. 400- 500 meter hver vei, på asfalt.

Se internett: http://www.177.no/ (Sularuta)

Spesielle forhold

Solevågsfjellet er vernet som naturreservat, den strengeste verneformen vi har i Norge. Dette har ikke hindret at man har fått spikret/skruddfast skilt etc. på trærne langs stien og råsa.

Kart

http://kart.alesund.kommune.no/webinnsyn/Content/Main.asp?layout=alesundsula&time=1346973603&vwr=&MapType=png

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Liv Kjersti Finholt 26
Øystein Solevåg 18
Svein Rune Vedlog 16
Roy Solevåg 13
Ann-Merethe Sandnes Reiten 13
Lene Kvalsvik 12
Andreas Bakke 10
Bodil Utvik Lynge 10
Trine Klubben Solevåg 9
Sølvi Iren Ødegård 8

Besøkslogg

Dato Antall besøk
23. september 5
21. september 3
20. september 5
19. september 8
17. september 8
16. september 3
15. september 3
13. september 4
12. september 1
11. september 2

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: