Vassetvannet

Sula
7651
Besøk
3,4
km tur/retur
grønn

Kort om turen

Denne turen starter ved Langevåg Idrettslag stadion, og tar deg rundt Vassetvannet som ligger som en flott oase i Langevågen.
Rundt vannet.er det opparbeidet badeplasser, fotballgolf områder og picnic-plasser.Det meste av turen foregår på god vei, grusgang, med noe mindre innslag av asfalt. Om våren så tar stien deg gjennom et flott område med mye Kusymre (Primula) på østsiden av vannet.

Ved skytterlagets hytte er det tilrettelagt med en kai hvor brukere av rullestol kan kjøre ut for å fiske. Normalt mye måker som bruker denne daglig, så noe guano må påregnes :-)

Samme som start.

Turbeskrivelse

Turen rundt vannet sier seg selv, og man kan ikke gå feil.Fra parkeringsplassen på Langevåg Idrettslag stadion så går man rett øst over grusbanen mot vannet. Her treffer man på stien/veien som tar deg rundt Vassetvannet.

Flott område for sykling - bare ta hensyn til de gående!

Adkomst og parkering

Man kan følge veien "Råsa" som passerer kirka og fortsetter opp til Langevåg Idrettslag sin stadion, eventuelt kan man gå av ved ungdomsskolen og gå opp bak denne.
For oss som bor i Ålesund kan det og være greit med hurtigbåten fra Ålesund til Lerheimkaia og gå/sykle opp til Vassetvannet. Parkeringsplassen ved LIL-tun er lagt inn som veipunkt i GPS-filen.

Ingen avgifter.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 3,4
Stigning Meter Grader
Total stigning 12 Høydemeter

Offentlig transport

Sularuta går til Langevågsentrum. Man kan følge veien "Råsa"som passerer kirka og fortsetter opp til Langevåg Idrettslag sin stadion, eventuelt kan man gå av ved ungdomsskolen og gå opp bak denne.
For oss som bor i Ålesund kan det og være greit med hurtigbåten fra Ålesund til Lerheimkaia og gå/sykle opp til Vassetvannet.

www.sularutelag.no

Se internett: http://www.177mr.no/ (Sularuta)

Spesielle forhold

Det er ikke satt av egne parkeringsplasser for rullestolbrukere, men er rimelig sikker på at det er plasser nok oppe ved Langevåg Idrettslags stadion for disse også. Veien rundt er god og brei, med noen bakker på nordsiden som kanskje kan være noe bratt for manuelle stoler.
Det er toalett i Jentevika.

Kart

http://kart.alesund.kommune.no/webinnsyn/Content/Main.asp?layout=alesundsula&time=1346973603&vwr=&MapType=png

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Svein Ræstad 148
Peter Andreas Fjørtoft 128
Anders Sunde 91
Torill Refvik 83
Anne Løvold Helseth 76
Runar Slagnes Fiksdal 73
Susann Nybø Hansen 70
Torunn Veddeng 67
Marita Nerås Elveland 63
Caroline Øien Fiksdal 61

Besøkslogg

Dato Antall besøk
25. september 15
24. september 24
23. september 38
22. september 28
21. september 23
20. september 27
19. september 40
18. september 24
17. september 48
16. september 43

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: