Flånebba

Sunndal
210
Besøk
8,38
km tur/retur
rød

NB! Stikk UT!-posten åpner ikke før 23/6. Utsatt på grunn av mye snø

Kort om turen

På toppen av Flånebba er det et fantastisk skue og på klare dager vil man se både Grip og Snøhetta. Turen kan fortsettes til Smisetnebba, hvor det er trimkasse.

Turbeskrivelse

Etter parkering følger du stien ca. 200 meter, deretter over bekk og opp igjennom et granfelt. Det er tydelig sti opp lia. Starten er relativ enkel på sti til man når skoggrensa, deretter er det en delvis vardet rute/sti. Det er enkelte bratte partier. Dette er en relativ lang tur og godvær på turen er en stor fordel. Enkelte steder er det noe bratt.

Adkomst og parkering

Ta Rv70 fra Sunndalsøra og kjør mot Kristiansund til Ålvundeid, ca 15 km. Før Ulvåa elv tar du til venstre ved skiltet merket Rødset gård. Videre kjører du 1 km på gårdsvegen til merket parkering før bekk.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 8,38
Lengde en vei (km) 4,19
Stigning Meter Grader
Total stigning 992 Høydemeter

Spesielle forhold

En flott opplevelse, til Flånebba, er å få båtskyss til Lauvvika, på nordsiden av Sunndalsfjorden utenfor garden Flå, følge umerket sti til Flåsetra, for deretter å gå til topps på Flånebba.
«Himmelturen», fra sjø til fjell, er på hele 1150 høydemeter. Opp til Flåsetra er det en svakt synlig sti. Videre til toppen er det knapt noen sti, men det er enkelt å finne fram. Flånebba er godt synlig fra setra. Dette er en typisk tur i Sunndal, hvor man, for å nå målet, går "med nesa i bakken".

Kart

M711 Blad 1420lll

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Thomas Innerdal Ulvund 4
Marius Haugen 3
Tore Valset 3
Reidun B. Rødset 2
gunnar hafsås 2
Ove Arnfinn Hoel 2
Turid Gravem Hammer 2
Ola Gunnar Bråten 2
Gunn heidi Ansnes 1
Kristin Rød 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
13. september 3
11. september 1
8. september 1
6. september 3
5. september 2
4. september 2
2. september 6
1. september 3
31. august 2
30. august 2

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: