Trolltind, Jordalsgrenda

Sunndal
112
Besøk
9,25
km rundtur
rød

NB! Stikk UT!-posten åpner ikke før 15/6. Utsatt på grunn av mye snø

Kort om turen

Det er fortsatt mye snø, så turen er anbefalt med ski. Trolltind (1347moh) ligger på grensa mellom Sunndal og Nesset kommune. Fjellet er ganske bratt og luftig, men samtidig er det både trygt og lett å komme seg opp til toppen. Da det går vei helt opp til 500 høydemeter og turen opp ikke er på mer enn 5 km er dette et alpint fjell som er tilgjengelig for mange. På turen opp får du også muligheten til å gå over en isbre uten at det er behov for stegjern eller annet sikringsutstyr.

Turbeskrivelse

Like opp for parkeringsplassen går du over elva og fortsetter inn flata i sørvestlig retning. Det er dårlig med sti. Men du skal passere på sydsiden av Varghaugen. Når terrenget begynner å bli brattere går du i nordvestlig retning og opp ei bratt ur til ryggen av fjellet. Videre følger du ryggen helt til du kommer opp til breen som ligger ved foten av Trolltind. (Vær obs på at det enkelte somre kan være sprekker i breen.) Gå over breen og rett mot toppen av Trolltind. På turen ned etter du har passert breen skrår du ned mot Ryssdalen i sørøstlig retning til du ser Varghaugen og kommer inn på samme sporet som du gikk opp. Mange går samme vei både opp og ned. Da unngår du det bratteste partiet, men gir mindre variasjon.

Adkomst og parkering

Følg Rv62 mellom Sunndalsøra og Eidsvåg. Ca 100 meter fra åpningen av tunnelen ved Jordalsgrenda tar du opp bomveien som går langs Jordalselva. Når du kommer opp til en demning kjører du over denne og videre opp til veien stopper. Her er det stor parkeringsplass med nytt toalett.

Kr 80 i bompenger

Løype på kart

Lengde i km
Total lengde rundtur (km) 9,25
Stigning Meter Grader
Total stigning 763 Høydemeter

Spesielle forhold

Kan betale med vipps

Kart

1420 III Sundalsøra

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Marius Haugen 2
Katrine Monge 2
gunnar hafsås 2
håvard johansen 2
Grethe Liatun 1
Ola Jakobsen 1
CECILIA GAMMELSÆTER 1
Halse 1
Sigrun Harbu Hektoen 1
elin synnøve saur 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
19. september 4
18. september 2
12. september 1
11. september 1
7. september 1
6. september 3
5. september 2
2. september 5
1. september 5
31. august 1

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: