Bjøråskaret, Todalen

Surnadal
NB! Denne turen inngikk i Stikk UT! 2020.
Se turer fra Stikk UT! vinter 2020/2021 her »
rød

Kort om turen

Målet for denne turen er vakre Bjøråskaret, 1178 meter over havet, på grensa mot Innerdalen og Sunndal kommune. Høgdepunktet på turen er når du kjem opp i toppen av skaret, og fjellheimen med blant anna Innerdalstårnet, Trolla og Skarfjellet stig opp i synsfeltet.


NB! Postkassen står på ein fleire meter høg stein eit stykke nede i skaret. 

Turbeskrivelse

Følg godt merka sti i retning Bjøråskaret og Innerdalen. Det er ganske jamn stigning heile vegen, og ein merkar derfor ikkje så godt høgdemetrane ein forserer. Denne turen manglar altså dei stupbratte bakkane ein gjerne møter på toppturar. Turen går i storslagen natur. Mellom anna er det ei oppleving å gå opp skaret langsmed det mektige Skjerdingfjellet. Oppe på toppen av Bjøråskaret, 1178 meter over havet, ventar ein storslagen utsikt over Innerdals- og Sunndalsfjella. Den som framleis ikkje er førnøgd med dagen, kan gjerne forlenge turen opp til toppen av Skjerdingfjellet eller Snøfjellet.

Adkomst og parkering

Køyr Todalsvegen innover mot Todalen. Etter å ha kryssa elva ved Bruset, fortsett du innover etter Markavegen. Etter ca. 2 km held du mot høgre og inn på Dalavegen. Køyr så vidare i ca. 3,7 km. Der er startpunktet for stien skilta på høgre side av vegen. Parkeringsplass finn du på venstre side ca. 100 meter etter at du passerer skilta.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 15,49
Lengde en vei (km) 7,75
Stigning Meter Grader
Total stigning 943 Høydemeter

Offentlig transport

Nei

Vær varsom

Vær ekstra forsiktig på tur om vinteren. Kulde og mørke kommer raskt så vær forberedt på dette. Kle deg etter forholdene, og ta med ekstra klær og lykt. Bruk gjerne brodder og staver på isete underlag. Ta hensyn til vær og føre, de aller fleste vinterfotturene blir ikke strødd eller brøytet, så du må selv vurdere når turene er egnet å gå. Du har selv ansvar for egen sikkerhet på tur.

Spesielle forhold

Sidan dette turmålet ligg såpass høgt, må ein vanlegvis vente til rundt sankthans før den reine fottursesongen hit startar. Turen er likevel veldig populær som kombitur tidlegare på våren og sommaren. Da går ein det første stykket og tek skia på det siste. Etter snørike vintrar kan ein måtte gå på snø det siste stykket seinare på sommaren også, men da har snøen oftast festa seg og er fin å gå på.

Kart

Turkart over Trollheimen

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Alf Magnus Berg 2
gerd ingrid berg 2
Inger Marie Berg 2
Reidar O. Rudolfsen 2
Asgeir Høgset 2
Monika Grønning 2
Marta Aarnes 2
Ragnar Meisingset 2
Mali Ranes 1
Trine Skrøvset 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
15. oktober 1
11. oktober 1
10. oktober 2
8. oktober 1
4. oktober 3
3. oktober 1
2. oktober 1
1. oktober 4
30. september 1
28. september 2

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: