Osberget nord

Ulstein
NB! Denne turen inngikk i Stikk UT! 2020.
Se turer fra Stikk UT! vinter 2020/2021 her »
grønn

Kort om turen

Turen til nordsida av Osberget er ei svært tilgjengeleg rute, der du får tilgang på flott utsikt. Nær turmålet er det også ein trollskog som er ein attraktiv leikeplass for barn.

Turbeskrivelse

Turen startar ved Bugarden, ovanfor Ulsteinvik sentrum. Du kan parkere på nedsida eller på oppsida av Tufteparken Ulstein, og herifrå gå på grusa turveg fram til sjølve Bugardsmyra. Her tek du til høgre oppover ret før gapahuken, og held fram på grusa turveg heilt til like før Mørdarbakken kjem på høgre side. Her tek du til venstre, og følger råsa mot nordsida av sjølve Osberget. Det fins fleire ruter og fleire utsiktspunkt i dette området, men du held mot høgre. Stien er blaut nokre stader, og det er tilrettelagt med kloppar somme stadar. Turkassa finn du ved utsiktspunktet som vender nordover mot Skeide og strandlinja der. Du kan velje å gå same veg tilbake, eller halde fram på råsa rundt Osberget. Du vil då møte på fleire flotte utsiktspunkt mot Osneset og mot sentrum. Om du held fram på råsa og held deg til høgre, kjem du til slutt inn på råsa som går forbi Tufteparken Ulstein, og kan følgje den tilbake til Bugardsmyra og tilbake til start.

Adkomst og parkering

Turen startar ved Bugardsmyrane i Ulsteinvik. Frå Hareid fv 61 mot Ulsteinvik, ta til høgre inn på Øvrevegen (skilta til Sunnmøre Folkehøgskule) og følg øvrevegen heilt til Bugarden. Frå Ørsta/Volda ta Eiksundsambandet mot Ulsteinvik sentrum. Følg Sjøgata, og ta så til høgre etter andre rundkøyring før Rådhuset, så til venstre på Kyrkjegata og opp Kyrkjebakken til høgre. Ta så til høgre i Gjerdegata, og følg Skulevegen og deretter Bakkegata og Vikebakkvegen fram til Bugarden.

Du kan parkere på parkeringsplass ovanfor Tufteparken Ulstein, ved start av turvegen til Bugardsmyra. Inga avgift.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 1,8
Lengde en vei (km) 0,9
Total lengde rundtur (km) 1,9
Stigning Meter Grader
Total stigning 50 Høydemeter

Offentlig transport

www.frammr.no

Vær varsom

Vær ekstra forsiktig på tur om vinteren. Kulde og mørke kommer raskt så vær forberedt på dette. Kle deg etter forholdene, og ta med ekstra klær og lykt. Bruk gjerne brodder og staver på isete underlag. Ta hensyn til vær og føre, de aller fleste vinterfotturene blir ikke strødd eller brøytet, så du må selv vurdere når turene er egnet å gå. Du har selv ansvar for egen sikkerhet på tur.

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Solveig Ulstein 73
Synnøve Riise 39
Sonja Brandal Kleven 37
Svanhild Yksnøy 35
Anita Nes Leirvik 29
Kenneth Muren 24
Tore Svoren 22
Henrik Marthinsen 21
Hallvard Pettersen 20
Camilla Bikset 19

Besøkslogg

Dato Antall besøk
31. oktober 13
30. oktober 6
29. oktober 2
28. oktober 4
27. oktober 3
26. oktober 3
25. oktober 5
24. oktober 6
23. oktober 4
22. oktober 8

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: