Kråkvika friluftsområde

Vestnes
5181
Besøk
3,5
km tur/retur
grønn

Kort om turen

Turen langs Vestnesstraumen til Kråkvika og Kråkneset er lett tilgjengelig og lettgått: Den byr på naturopplevelser med fin utsikt og variert fugleliv. Sjeldnere ser man både hjort, ekorn og oter fra stiene. Området har plasser for å prøve fiskestanga. Om høsten finner du både blåbær og tyttebær og sopp i skogen ved løypa. Rasteplasser med bålgruer er anlagt. Her beskrives hovedtraseen gjennom friluftsområdet, men det er mange avstikkere på skogsstier for dem som liker å ferdes på slikt underlag. Det er ikke mulig å rote seg bort.Du er nært bebyggelsen samtidig som du er midt i naturen med dens opplevelser. Start og mål på samme sted.

Turbeskrivelse

Start ved stein med opplysningsplate sørøst for Straumsbroa over Vestnesstraumen. Turen går på smal vei vestover langs Vestnesstraumen og går tidlig under Vestnesbroa. Offentlig toalett på høyre hånd - nedenfor transformatorkiosk. Her er det pågående arbeid med å lage badeplass. Etter 0,75 km kommer du til ei lita bro og går nå inn i Kråkvika friluftsområde. Like over broa innerst i Kråkvika kommer to veier inn fra venstre. Fortsett mot høyre. Etter 1,26 km viser pil "Bålplass" og peker til høyre mot Kråknesodden. Ved bålplassen er det benker (1,43 km), fint svaberg og gresslette. Når du snur og går tilbake på "hovedveien" følger du denne mot høyre (nord). På høyresida (1,73 km) er det vei til "ny" bålplass og til pir hvor du kan prøve fiskestanga. På venstre side av veien for piren finner du Stikk UT!-postkassen på toalettbygningen, og på høyre side ligger en fin gapahuk med grue. Vil du ha en litt lengre tur kan du følge fin grusvei, etter piren, videre langs sjøen innover Flatevågen. Langs veien er det flere benker og bålplasser, og i enden av veien finner du ei fin grindløe med bålpanne. 


Du kan fortsette på venstre side, forbi gapahuken og innover skogen 2,03 km og snu ved bom nær kommunalt industriområde. 2,19 km På vei tilbake finner du en snarveien (sti) på høyre hånd, denne går tilbake til Kråkvika (2,33) og den broa du kom på og du starten på returen. Etter 2,53 km får det en sti til venstre ned til et lite nes med benker. Til høyre (2,67 km) ser du barnehagenes gapahuk. 2,81 km Oppi bakken ser du eneste elefanten på Vestnes (forbrenningsovnen til eks. Hellandheimen) 2,88 km Tilbake ved toalettet (nå til venstre). 3,25 km Til høyre for å komme til Vestnes Idrettspark. 3,50 km Du er ved der du startet.

Kulturminne

Ved starten av løypa står du ved den midterste av tre bruer som krysser Vestnesstraumen. Opplysningsplata inneholder data om broene : Gamlebroa (åpnet 1844), Straumsbroa (1955) og Vestnesbroa (1998).

Adkomst og parkering

Denne turen starter ved den midterste broen over Vestnes-straumen. Diagonalt over rundkjøringa sett fra Shell i Vestnes sentrum. Koordinatene er: 32 V 0401989 og 6945133. Parkeringsmuligheter i nærheten bl.a. på Kataholmen ved Hurtigbåtkaia og Vestnes stadion. Du kan også starte turen ved inngangen til Friluftsområdet, det ligger en stor parkeringsplass der ved Gamle Strandbo på Hellandheimen. Da kjører du ned en bratt bakke ved voksenopplæringa som har gateadresse Myra 21, se merking i kartet.

Løype på kart

Lengde i km
Asfalt 1,2
Fast grus 2,22
Lengde tur/retur (km) 3,5
Lengde en vei (km) 0,00
Stigning Meter Grader
Total stigning 22 Høydemeter

Offentlig transport

Busser og hurtigbåt til Vestnes sentrum.

Spesielle forhold

Har ikke lagt inn opplysninger om stigning da denne er minimal. Total stigning i heile løypa er 22 meter.

Kart

Kart på websida til Vestnes kommune.

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Oddrun Nordeide 150
Målfrid Anderson 150
Hermann Eilertsen 150
Rigmor Karin Gjelstenli 149
Kari Hoset 146
Sissel Jørgensen 141
Tove Lund 141
Ingunn Vold 137
Lisbeth Møller Sunde 120
Johnas Myrbostad 90

Besøkslogg

Dato Antall besøk
27. september 9
26. september 33
25. september 27
24. september 23
23. september 23
22. september 15
21. september 27
20. september 32
19. september 42
18. september 29

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: