Tresfjord museum, paviljongen

Vestnes
1693
Besøk
3,66
km tur/retur
grønn

Kort om turen

Dette er ein tur lett tur for alle innerst i Tresfjorden. Du kan besøke den flotte kyrkja frå 1828, og i enden av turen ligger paviljongen på eit utkikkspunkt på 50 m.o.h. Den ligger inne på området til Tresfjord museum med 10 bygninger. Her er det mange plasser for å ta ein kvil og ein kaffekopp.

Turbeskrivelse

Turen starter frå Spar butikken, der kan du parkere. Så går du ned til Tresfjordvegen og tar gangveien over elva,Tressa, retning Vikebukt. Denne følger du til krysset og tar av til høgre og inn på Øvstedalsvegen. Tresfjord kyrkje ser du til venstre eit par hundre meter lenger langs Tresfjordvegen mot Vikebukt. Du spaserer vider oppover Øvstedalsvegen og passerer Tresfjord Ungdomshus, som ligger på høgre side. Forsett rundt svingen til du ser skiltet med Tresfjord Museum (Øvstdalsvegen 89) og tar av opp grusvegen til venstre og kommer inn på museumsområdet. Du ser paviljongen oppe på Steinhaugen oppe til høgre. Grusvegen fortsetter opp bakken til paviljongen - her er det fin utsikt.

Kulturminne

Tresfjord kyrkje ligger langs ruten. Gapahuken ligger inne på området til Tresfjord Museum.

Adkomst og parkering

Turen starter ved Spar Tresfjord inne i Tresfjord. Du kan komme langs Tresfjordvegen (nr.163) frå Ørskog eller Vestnes, og frå Vikebukt. Med AutoPASS-brikke er det er ingen bompenger når du bare kjører gjennom en bom og stanser inne i Tresfjord, eller om du bruker mer enn en time på å passere begge bomstasjonene (Skorgen og Skjeggstad). Uten AutoPASS-brikke er det full pris ved hver enkelt passering.

Gratis parkering.

Løype på kart

Lengde i km
Asfalt 3
Lengde tur/retur (km) 3,66
Lengde en vei (km) 1,83
Stigning Meter Grader
Total stigning 31 Høydemeter

Spesielle forhold

Nei

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Per Furuholt 180
Målfrid Anderson 84
Hermann Eilertsen 84
Kari Hoset 73
Ingunn Vold 35
Marit-Ellen Salthammer 31
Tove Lund 30
Randi Braute Sylte 26
Britt Elise Skram 26
Jørn Salthammer 25

Besøkslogg

Dato Antall besøk
28. oktober 2
27. oktober 10
26. oktober 9
25. oktober 9
24. oktober 10
23. oktober 4
22. oktober 6
21. oktober 3
20. oktober 9
19. oktober 10

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: