Hestvika

Ålesund
3992
Besøk
3
km tur/retur
grønn

Kort om turen

Ein lett tur for både små og store i eit lett tilgjengeleg turområde. Du kjem vekk frå trafikken i sentrum og kan nyte den fine utsikta til Ørskogvika og Ørskogbygda. Sola skin til langt på kveld om sommaren.
Du kan få fine naturopplevingar både med blomar og tre, fuglar, ikorn og andre dyr. Til og med grevling har vore observert! Populær stad til bærplukking. På berga nede ved sjøen kan det vere fint å prøve fiskelukka.Vegen som fører til Hestvika er bygd i samband med tømmerhogst i dette området. Du kan ha med barnevogn på denne turen.

Dersom målet for turen er StikkUT-posten i Hestvika, tek du av frå skogsbilvegen etter 1,4 km. Etter 100 m på sti finn du postkassa på ein furulegg. Sjølve skogsvegen endar på ein stor lunneplass der det er utplassert ein kvilebenk.

Turbeskrivelse

Frå parkeringa sør for fotballbana startar turen mot syd, forbi Sjøholt Camping og vidare vestover langs Ørskogvika. God skogsveg fører fram mot dette turmålet, - siste stykket er det god og tilrettelagt sti ned mot svaberga og Stikk UT-posten. Terrenget er stort sett flatt men med nokre slakke bakkar. Vegstandarden gjer det lett framkomeleg både med barnevogn og sykkel. Du kan også møte bilar, men bom over vegen avgrensar biltrafikken.

Adkomst og parkering

Frå sentrum følgjer du skilting til Sjøholt Camping, forbi Ørskog kyrkje og Ørskog prestegard. Før Sjøholt skule svingar du først til høgre og så til venstre i retning Ørskoghallen og Ørskog stadion.

Du kan parkere ved fotballbana.

Løype på kart

Lengde i km
Asfalt 0,6
Lengde tur/retur (km) 3
Stigning Meter Grader
Total stigning 40 Høydemeter

Offentlig transport

Timeekspress til og frå Sjøholt sentrum.

Spesielle forhold

Her er vanlegvis snøfritt frå april månad. I gamle dagar gjekk ein kyrkjeveg opp gjennom åssida her og over til Gausnesgarden.

Kart

Ørskogfjellet

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Sigrun Håberg 79
Jon Per Håberg 76
Målfrid Anderson 65
Hermann Eilertsen 65
Karl Petter Bjørge 49
Sharon Svendgård 42
Vidar Sand 42
Vigdis Heier Stavseng 38
Kari Sjøholt 32
Sylvia Nordlund Rørstad 31

Besøkslogg

Dato Antall besøk
28. september 17
27. september 18
26. september 24
25. september 16
24. september 14
23. september 20
22. september 14
21. september 9
20. september 18
19. september 19

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: