Kråkeli på Aksla

Ålesund
5561
Besøk
2,55
km tur/retur
grønn

Kort om turen

Vi skal her gå gjennom skogen, som tar av for vær og vind det meste av veien. Det er mange stidelinger, som går på kryss og tvers fra denne ruta. Har man med seg mat, er det flere fine plasser hvor man kan sette seg ned. Ellers er det en kjempeflott grindløe ved denne turens flotteste utsiktspunkt, Lilletoppen. Fantastisk utsikt som må oppleves!

Turbeskrivelse

Vi starter på grusbana ved Aksla Stadion og beveger oss på asfaltvei et stykke nedover til det som var hjemmebana til Aalesunds fotballklubb (Aafk), Kråmyra gjennom mange år. I dag er det byggefelt her, slik at selve parkeringen til turstart  er blitt endret/ flyttet opp til Aksla Stadion.


Fra krysset ned mot Fjelltun Barnehage, går vi rett sørover mot en stideler, hvor røde piler viser veien.


Vi kommer nå opp til Ålesund Radio og tar av på den største nylagte stien.


Vi går noen meter til mot sør, til lavvoen som ligger på høydedraget foran deg. På veien passerer vi et relativt stort festningsanlegg/bunker under haugen som ligger mot sørvest. Ta en tur opp og se.


Fra lavoen følger vi stien mot øst, over et fuktig strekk, og opp en liten bakke. Like etter denne bakketoppen står det en benk mot nord, som gir flott utsikt. Ca . 40 meter fra denne benken er det et nytt veiskille, vi går her mot nordøst.


Vi følger stien østover og på det høgste punktet finner du skiltet « Kråkeli». Selve koden er på trestammen hvor skiltet er festet.


Her deler stien seg og vil du ha mer luft og utsikt, bør du ta den nordlige ruten. Etter ca. 200 meter møtes disse to stiene igjen.


Veien over østre Aksla synes tydelig gjennom skogen foran oss.


Følg stien  østover til du møter et av Lions skilt , her skal du mot sør, ned i skogen gjennom ei lita myr. Vel nede på hovedveien tar vi nå til høyre, vestover og følger skiltingen til Fjellstua.


Etter ca. 500 meter langs denne veien kommer vi til Lilletoppen. Følg nå denne grusveien frem til Framveien hvor vi går rett frem ( Rød pil viser vei til Rundskue, en annen STIKKUT  tur i nærområdet. ) og vi er er  dermed  straks tilbake på Kråmyra og siste del opp bakken.


 

Adkomst og parkering

Følg sklilting til Aksla stadion. Parkering ved friidrettsanlegget Aksla stadion.4 timer parkering.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 2,55
Lengde en vei (km) 1,28
Stigning Meter Grader
Total stigning 38 Høydemeter

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Alf-Otto Krogen 106
Ida Caroline Rotevatn 105
Robert Knutsen 71
Karl Petter Bjørge 65
Frode Hessen 65
Brit Finseth 63
Fredrik Friberg 58
Edith Kari Haugen 49
Emine Cinar 48
Sharon Svendgård 46

Besøkslogg

Dato Antall besøk
25. september 9
24. september 13
23. september 18
22. september 8
21. september 17
20. september 18
19. september 20
18. september 15
17. september 29
16. september 21

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: