Raudberggruva (ny)

Gjemnes
NB! Denne turen inngikk i Stikk UT! 2020.
Se turer fra Stikk UT! vinter 2020/2021 her »
blå

Kort om turen

Sjømelingen Chromgrube som var det opprinnelige navnet på gruva ligger på Raudberget. Det har i to perioder vært drift ved gruva. Første gang var på midten av 1800-tallet. Den gang ble det drevet frem malm som ble brukt til fargefremstilling. Siste gang det var drift ved gruva var gjennom første verdenskrig da det var stor etterspørsel etter kromjern som ble brukt i geværløp. Da krigen var over og etterspørselen etter kromjern forsvant, ble guva nedlagt. Direktoratet for mineralforvaltning opplyser at det ikke er tillatt å ta seg inn i gruvegangen da den er utrygg. Like ved gruva står fremdeles murene etter huset som gruvearbeiderne bodde i. Og her er det en informasjonstavle med opplysninger om driften av gruva. Når du først er ved gruva anbefales det å ta turen opp til Blånebba 764 moh. Her er det en flott utsikt ned mot Batnfjorden.

Turbeskrivelse

Ved parkeringsplassen er det skiltet Raudberget. Stien opp gjennom skogen er delvis merket og lett å følge. Når du kommer over tregrensa og til skaret mellom Tørrisetnebba og Raudberget blir det litt bratt opp det siste stykket til gruvene.

Adkomst og parkering

Kjør Rv666 mellom Batnfjordsøra og Angvik. Ca 5 km fra Batnfjordsøra tar du av mot Skeid. Kjør ca 3,6 km inn i Skeisdalen til du kommer til en bomvei på høyre side. Følg veien
inn dalen og forbi et sommerfjøs til veien stopper. Her er det parkeringsplass. Hvis du ønsker alternativ rute så må du parkere ved hovedveien på merket parkeringsplass. OBS dette er før bomveien.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 3,42
Lengde en vei (km) 1,71
Stigning Meter Grader
Total stigning 352 Høydemeter

Vær varsom

Vær ekstra forsiktig på tur om vinteren. Kulde og mørke kommer raskt så vær forberedt på dette. Kle deg etter forholdene, og ta med ekstra klær og lykt. Bruk gjerne brodder og staver på isete underlag. Ta hensyn til vær og føre, de aller fleste vinterfotturene blir ikke strødd eller brøytet, så du må selv vurdere når turene er egnet å gå. Du har selv ansvar for egen sikkerhet på tur.

Kart

1320 I Tingvoll eller Turkart Kristiansund

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Eva Sande Ulset 6
Solfrid Kleivenes 3
hilde solemdal 3
Geir emil Angvik 2
Ann Ragnhild Dyrli 2
Ann Heidi Ulset 2
Kristian Jordahl 2
Annlaug Engen Orset 2
Håvard Ola Ulset 2
Marit Fredrickson 2

Besøkslogg

Dato Antall besøk
31. oktober 4
30. oktober 1
28. oktober 3
27. oktober 1
25. oktober 1
24. oktober 1
22. oktober 2
20. oktober 1
17. oktober 1
16. oktober 2

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: