Rosvollhaugen (ny)

Smøla
1459
Besøk
0,75
km tur/retur
grønn

Kort om turen

Rosvollhaugen er en tur for hele familien. En enkel tur for den godt trente, men en fin utfordring for et barn. Turen er ikke lang. Belønningen ligger i å komme seg til toppen og skue ut over et flott landskap. Det er også belønning i å krype inn i gapahuken på toppen av berget og nyte turmaten og roen der oppe. 

Turbeskrivelse

Turen starter ved at du går gjennom porten inn til Rosvoll prestegard. Lukk porten. Oppe ved huset er en steintrapp. Den går du opp og finner ei grind i gjerdet ved huset der oppe. Gå gjennom grinda. Lukk den! Nå er det bare å følge stien til du kommer til stigningen. Da kan du velge å ta en av de to bratte stiene, eller du kan gå rundt. Den slake stien er til høyre.


Vel oppe på haugen finner du gapahuken og et flott skue ut over Sør-Smøla landskapsvernområde. Fjella, sjøen og den flate Smøla utover mot havet, er også en flott opplevelse. 


Vi har bygd en gapahuk på Rosvollberget. Der er det muligheter for ly og en kan sette seg ned med turmaten og stillheten. 

Adkomst og parkering

Ankomst Smøla er Edøy. Gurisentret leier ut sykler, men det er fullt mulig å ta turen til fots. frammr.no gir informasjon om bussmulighetene. Ta deg inn til Rosvollkrysset. Det er ca 5 km dit. Eco-camp Norway ligger et lite stykke fra Rosvollkrysset. Der er det også sykkelutleie, og der er det overnatting.
Fra Rosvollkrysset tar du deg helt til enden av veien og kjører opp forbi låven og parkerer ved stabburet/låvebrua. Ikke parker på veien ned til småbåthavna. Der snur skolebussen.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 0,75
Lengde en vei (km) 0,38
Stigning Meter Grader
Total stigning 20 Høydemeter

Offentlig transport

https://frammr.no/ezflow_mrfylke/view/1088017/831-Veiholmen-Hopen-Nordvika-Straumen-Ed%C3%B8ya+20191001.pdf for bussruter.
Det er mulig å gå. Sykkelutleie på Gurisentret på Edøy. Sykkelutleie på Eco-camp Norway på Innsmøla.

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Cicilie Sørstrand 51
Bente Skillingen 17
Stine Grindstein 16
Aslaug Karoline Gulla-Bratset 15
Solveig Folde Holmen 15
Jostein Osen 13
Solveig Skaret Tysnes 12
Bente Iren Bakk 10
Vigdis Spersøy 8
Arild Karlsen 7

Besøkslogg

Dato Antall besøk
27. september 6
26. september 1
25. september 2
24. september 3
23. september 1
22. september 1
21. september 1
19. september 1
18. september 12
16. september 2

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: