Rødsetåsen (ny)

Hustadvika
1432
Besøk
4,94
km tur/retur
blå

Kort om turen

Rødsetåsen (som på kart nevnes: Røsetåsen) med sine 442 meter over havet, ligger mellom Skoften og Kvannfjellet. Det er en topp i Indre Fræna med flott utsikt mot bygda Sylte, Elnesvågen, Trollkirka - ja du kan se "Nordøyene" nede på Sunnmøre mellom Jendemsfjellet og Valletua. Gossen ligger mot vest med Bjørnsund til høyre og Harøya til venstre. Vi brukte ca. 50 minutter opp, 35 minutter ned igjen. Det er jamn stigning, noe vått på toppen - så fjellsko/støvler anbefales. I tørre perioder går det også med joggesko. Vi kommer ned på samme sted som turstart.

Turbeskrivelse

Målet er toppen Rødsetåsen. I vår turbeskrivelse kommer vi ned på samme sted som vi starter. Men på toppen ser du en sti som går litt mot nordvest, ned igjen. Denne ender i boligfeltet på Moen - så om en er flere i lag, kan noen gå ned den veien og bli plukket opp der nede?

Kulturminne

Like før toppen ser du en underlig ring i terrenget. Mange har lurt på hva det er, uten at vi har fått skikkelig svar. Det er en fordypning i midten - med en kant rundt. Kanskje du vet noe?

Adkomst og parkering

Om du kommer med bil fra Molde tar du av mot Rødalen i Sylteosen, like etter butikken "Bunnpris". Rødalen er skiltet på høyre side. Så kjører du ca. 2 km opp dalen, krysser akkurat kraftlinja, en fe-rist og turen vi beskriver her starter der asfalten slutter. På venstre side her, er turen merket med grønt skilt. Så er det bare å følge traktorveien i slynger oppover til nytt skilt viser inn på turstien gjennom granskogen.

Det en romslig parkeringsplass på høyre hånd like etter "ferista". Skulle det være fullt her er det også muligheter på motsatt side, litt opp langs traktoveien.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 4,94
Lengde en vei (km) 2,47
Stigning Meter Grader
Total stigning 344 Høydemeter

Kart

Turkart Molde/omegn.

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Jorun Slutås 16
Laila Akselvoll Bjølstad 15
Anita Slutås 9
Ann Mari Angvik 9
Elsa Slutås 8
Grete Bjølstad 8
Laila Sakariassen 7
Susann Krakeli 7
Mette Nøsavik 7
Jostein Kaldvansvik 6

Besøkslogg

Dato Antall besøk
17. september 8
16. september 2
15. september 1
14. september 3
13. september 3
11. september 3
7. september 2
6. september 19
5. september 5
4. september 4

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: