Vestbukta på Hjertøya (ny)

Molde
828
Besøk
2,34
km rundtur
grønn

Kort om turen

OBS! Det blir båtrute også sommeren 2020. Hjertøya har mange turmuligheter. Se info om turen til Hjertøytangen. På denne turen vil du oppleve nordsida av Hjertøya der ettermiddagsola steiker en sommerdag. Dette er en enklere tur for de som ikke vil gå til Hjertøytangen. Turen kan også gjerne kombineres med  Stikk UT!-turen til Hjertøytangen. 

Turbeskrivelse

Når du går i land på Hjertøya ved Fiskerimuseet, ser du Hjertøyplassen med Gulhuset over bukta mot nord. Gå dit. Der er en informasjons tavle og skilter som viser vei mot vest. Etter et par hundre meter møter du ei gammel slåttemark. Følg skilting mot Seilerhytta/Nordstien. Dette er en gammel sti som har vært brukt i lang tid for å komme til Seilerhytta. Av og til noe sleipt og bratt på denne siden av Hjertøya. Der er det dessverre en gammel granskog som burde vært hugget.


Seilerhytta på Hjertøya ligger på halvøya nord for stien. Den ble bygget i 1927 som foreningslokale for Molde seilforening. Den er jevnlig vedlikeholdt, og er i dag flittig brukt av byens seilere.


Når du kommer ned til sjøen går stien rett mot vest over et lite eid som også var slåttemark en gang. I Moldefjorden er himmelretningene svært greie. Alle øyene og Moldelandet er øst-vest. Står du her og ser mot byen, er den rett mot nord.


Følg merking med røde hjerter og Stikk UT!-skilt til en liten grasbevokst odde med tre små brakkvannsdammer. Der er Stikk UT!-posten. Dette er et sted for de som vil ta et bad og kanskje også dykke etter skjell og andre sjødyr. Området vestover langs Hjertøya her er svært grunt med fin lys sandbunn, og den egner seg godt til å utforske livet i sjøen i grunne farvann.


Stien går videre vestover langs fjæra. Etter hvert går stien inn i skogen og møter da hovedstien til Hjertøytangen. Gå et par hundre meter lenger vestover. Der møter du «Pers plass», et veiskille. Der er et valg, Hjertøytangen eller gå tilbake til båten eller Hjertøyplassen/Gulhuset.


Velger du å gå tilbake, gå ned berget mot fjorden, og følg stien tilbake mot båten eller Hjertøyplassen. Turen kan selvfølgelig gjøres andre vegen.


God tur! Ta deg god tid og nyt Hjertøya. Kom gjerne innom Kafeen på Gulhuset når den er betjent. Se etter om vimpelen på flaggstanga er oppe. Det kan bli en ny opplevelse.

Adkomst og parkering

For å komme til Hjertøya må en bruke båt. Rutebåt til Hjertøya går sommeren 2020 fra 4.juli til og med 2.august hver time fra kl 12.00 til 17.00. Båten går fra Reknesmoloen ved Molde Fjordstuer. Gode parkeringsmuligheter i parkeringstunnelen. På dager med stor pågang vil båten gå i skytteltrafikk. Det er mange brygger på øya, så det er lett å komme i land også fra egen båt, og kajakk.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde en vei (km) 1,05
Total lengde rundtur (km) 2,34
Stigning Meter Grader
Total stigning 14 Høydemeter

Offentlig transport

Rutebåt over til øya går fra Molde sentrum. Det er ca 700 meter fra Molde trafikkteminal til Reknesmoloen, hvor båten over til Hjertøya går fra. Følg gjerne den nye Sjøfronten som åpnet sommeren 2020. Buss til Molde sentrum: se https://frammr.no/

Spesielle forhold

Hjertøya har mange kulturminner. Fiskerimuseet med mange bygninger fra kysten.
Omvisning etter avtale med Romsdalsmuseet. Kurt Switters steinhytte med informasjon om han og hans verker i løa på Hjertøyplassen. Hytta er også åpen enkelte dager. Les mer: https://www.romsdalsmuseet.no/no/besok-oss/fiskerimuseet Kaffe i "Gulhuset" drevet av medlemmer i Hjertøyas Venner er åpen enkelte dager i sommer. Se om vimpelen på Hjertøyplassen

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Delia Arbildo-Tverfjell 6
Katrine Tjelle 5
Rolf Inge Sandblost 5
Hildegunn Trondsen 5
Per Aadne Nakken 5
Kari Anne Nøsavik 4
Ragnar Rakvåg 4
Lena Haugen 4
Marit Ellen Brøste Melbø 4
Alexander Edvardsen 3

Besøkslogg

Dato Antall besøk
17. september 1
13. september 3
6. september 6
5. september 3
3. september 2
2. september 7
31. august 2
30. august 2
29. august 2
28. august 1

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: