Bispen, Trollstigen (ny)

Rauma
211
Besøk
5,90
km tur/retur
svart

Kort om turen

Fin, men bratt tur med noe klyving mot toppen. Vær opmerkson på løse steiner som kan føre til steinsprang ned på stien. Ingen tur for de med høydeskrekk. Fantastisk utsikt over Trollstiegen fra toppen.

Turbeskrivelse

Følg sti som er skilting til Bispevatnet. Oppe ved vatnet er det bru over elva. Fra Bispevatnet følger stien gjennom ura til høyre for vatnet, stien er merket med enkelte varder. Stien runder opp før skaret mellom Kongen og Bispen og følger så nordryggen på Bispen oppover. Det er mange blindspor så det er viktig å følge vardene. Noen bratte opptak som krever bruk av armene. Like før toppen av ryggen runder stien til høyre forbi et bratt parti og så opp på toppryggen som leder slakt fram til toppen. Her er det viktig å holde seg på stien og ikke trø feil. Spesielt ned igjen er det viktig å følge vardene, da det er mange blindspor. 
Vær ekstra varsom så en ikke løsner steiner, disse kan rase langt og skape farlige situasjoner for de som går på stien under. Turen bør ikke gås ved dårlig sikt.
Akkurat når en går ned fra toppryggen ser det ut som om stien går nedover, men en skal bare 5 meter ned og så runde ut på nordryggen. Kilde: http://romsdal.com/

Adkomst og parkering

Kjør Fv63 Trollstigvegen og parker i Strupen.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 5,90
Lengde en vei (km) 2,95
Stigning Meter Grader
Total stigning 661 Høydemeter

Spesielle forhold

Vær ekstra varsom så en ikke løsner steiner, disse kan rase langt og skape farlige situasjoner for de som går på stien under. Turen bør ikke gås ved dårlig sikt.

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Knut Håvard Gaupset 3
Karl Gustav Hetland 2
Guri Skare 2
Ken Solheimdal 2
Linda I Skorgen 2
Benedikte Halås 2
Ole-Morten Hestetun 2
Frank Skorgen 2
Børge Østigård 2
Carina Breivik Raknes 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
6. oktober 1
3. oktober 3
1. oktober 5
28. september 4
27. september 1
9. september 1
6. september 8
4. september 5
1. september 2
31. august 2

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: