Vikaksla (ny)

Vestnes
391
Besøk
2,6
km tur/retur
blå

Kort om turen

Turen opp til Vikaksla er bratt og krever noe kondisjon, men du blir godt belønnet når du kommer på toppen med utsikt over Tomrefjord, Fiksdal, Rekdal, Vik, Furland, Øverås og Nerås. På klarværsdager ser du over Moldefjorden og ut Julsundet og mot Oterøya. Fra Vikaksla er det kort vei til de nærmeste fjelltoppene Båten og Liahornet, som begge kan nås på under timen.

Turbeskrivelse

Fra parkeringsplassen ved hovedveien går det en tydelig sti hele veien opp til Vikaksla. Stien går et lite stykke gjennom skogen opp gjennom lia. Øverst i skogkanten er det mye røtter i stien, som det kan være lett å gli på. Fra skogkanten er det flott utsikt mot Vik, Fiksdal, og ut mot Oterøya. Fra skogkanten er det veldig bratt opp over kanten på Vikaksla, og stien slynger seg opp over kanten. Det kan være lett å skli i den løse grusen i den forholdsvis bratte stien. Vær forsiktig. Mot de to vardene på toppen blir det slakere. Turen er en bra og effektiv trimtur, men noe  kondisjonskrevende.

Adkomst og parkering

Startsted for turen er fra Vik i Tomrefjord, Vestnes kommune. Kommer du fra Vestnes sentrum, Helland, kjører man ca 200 meter forbi nedkjørslen til Vik. God parkeringsplass ligger helt ned til hovedveien på venstre side. Skilt viser vei til begynnelsen på stien.

Kommer du fra Tomrefjord passerer du Kulturhuset Idahall og fotballstadion, før du kommer til parkeringsplassen på høyre hånd.


Romslig parkeringsplass ved hovedveien, merka med Stikk UT! skilt.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 2,6
Lengde en vei (km) 1,3
Stigning Meter Grader
Total stigning Total stigning: 450 m Høydemeter

Spesielle forhold

Gangtid: 45-60 minutter. Tung og bratt tur, løs grus og glatte trerøtter i stien.

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Tine Bårdsnes 49
Jarl Sægrov 20
Lisa Marie Stenødegård 13
Ronny Uren 12
Sølvi Stenødegård 11
Sjur Skålvik 10
Silje Vereide 8
Rita Hoem Eikebø 8
Jann Tore Gjerde 4
susanne vik 3

Besøkslogg

Dato Antall besøk
17. september 1
16. september 1
13. september 2
12. september 1
11. september 2
10. september 1
9. september 1
7. september 1
6. september 6
5. september 4

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: