Ljøsådalsvatnet, Ørstavik (ny)

Ørsta
NB! Denne turen inngikk i Stikk UT! 2020.
Se turer fra Stikk UT! 2021 her »
blå

NB! Stikk UT!-posten åpner 11/6.

Kort om turen

Ein fin tur i variert terreng som starter med litt motbakke, for så å flate ut for så å ha en liten stigning mot slutten av turen. Fin som familietur eller som en kveldstur. Turen går gjennom en liten skog kor born kan klatre og spise blåbær på sensommaren. Ved turmålet Ljøsådalsvatnet kan ein ta seg en frisk dukkert.

Turbeskrivelse

Følg skiltinga opp mellom hyttene og ta så inn på råsa mot venstre. Hold til venstre heile vegen til du kjem ut av skogen og du har nådd turmålet Ljøsådalsvatnet 588 m.o.h.

Adkomst og parkering

Frå Ørsta sentrum følg Dalevegen mot Sæbø. Ta av i krysset merka Mosmarkvegen. Her kjøre du forbi en kyrkjegard etter denne tek du neste veg mot venstre merket Mosetra/Setrevegen. Følg skogsbilvegen i 5,3 km til du når Mosetra. Dette er ein bomveg så husk å betale. Du kan betale med kontanter eller via vipps. Du kan parkere på parkeringsplassen på Mosetra. På sommaren er det dyr i utmarka, så husk å lukke grinda når du har passert.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 5
Lengde en vei (km) 2,5
Stigning Meter Grader
Total stigning 257 Høydemeter

Spesielle forhold

Mosetra er ei gammel seter frå 1600-talet med ein setervoll på kvar side av elva, med Mosetra på austsida av elva. Framover Langedalen er det store frodige grassletter. Rundt 1910 var det 260 storfe på beite her om sommaren. No er det ikkje storfe her lenger, men det er nokre hundre sauer på beite

Kart

www.norgeskart.no https://rundskuer.no/

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Tormod Mo 5
Svanhild Iversen Mo 4
Rune Ørstavik 3
Inger Lise Ørstavik 2
Karin Y. Bergmann 2
Kjartan Helland 2
Einar Øye 2
Nils Langdal 2
Tore Mo Solbakken 2
Kåre Johan Yksnøy 2

Besøkslogg

Dato Antall besøk
30. oktober 2
22. oktober 1
16. oktober 1
15. oktober 2
11. oktober 1
10. oktober 1
8. oktober 1
5. oktober 1
4. oktober 3
3. oktober 4

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: