Hellandshornet (ny)

Ålesund
477
Besøk
6
km tur/retur
rød

Kort om turen

Hellandshornet (882) i Haram kommune er en flott fjelltur med god utsikt mot Nordøyane og ut i havet. Kan også kombineres med en tur videre til Keipen og Storfjellet. Turens mål er toppvarden.

Turbeskrivelse

Stien starter fra parkeringsplassen, og den er enkel å finne. Den første delen er opp til Heia hvor turen går gjennom skog på en ganske bratt sti. Dette er også den aller tyngste delen av turen. Noen steder henger det tau festet på siden av stien som gjør det litt enklere. Det er hverken luftig eller farlig, om kun en fare for å få støle lår og legger, eller kanskje en blåkul på rumpa om du har lyst ned veldig fort. Når du kommer over dette stykket, har du utsikt hele veien, og kan se opp mot selve fjellet. Følg stien videre langs kanten, frem til du skal gå skrått mot høyre hvor stien er merket. Stykket oppover Skjervheian følger har fin sti med småstein, lyng og mose. Stien forsvinner innimellom, men det er nok av steiner med rød merking og varder. Følg disse og ta sikte mot foten av den siste stigningen. Den siste delen opp mot selve toppen er steinur og litt brattere. Det kommer en liten improvisert hytte med pipe på din høyre siden, og toppvarden følger like etter. Fjellets faktiske høyeste punkt ligger ikke ved varden, men knapt 2-3 minutter lenger sør. http://fjellglede.blogspot.no/2013/04/hellandshornet.html

Adkomst og parkering

Køyr Fv 659 mot Brattvåg, og ta av til høgre mot Hellandshamn på veg nr 5966. Etter bebyggelse kjem det ein lang venstresving, og du passerer ein fabrikk på høgresida. Avkøyring til parkeringsplassen ligg i neste kryss (sjå bilde). Vegen som fører til parkeringsplassen ved stien er ujevn og det kan vere vanskeleg for lave bilar å køyre fram til. Det er eit par parkeringsplassar langs vegen (ved krysset) der ein også kan parkere.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 6
Lengde en vei (km) 0,00
Stigning Meter Grader
Total stigning 827 Høydemeter

Offentlig transport

Det går buss en sjelden gang, sjekk www.frammr.no, Hellandshamn. Ikke sikkert at bussen går forbi turens start, og en må da gå et stykke.

Kart

093 Vigra (Statens Kartverk)

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Andreas Strand Helland 25
Annette Gribbestad 11
Ingunn Remen Nesje 6
Sonja Beate Alvestad 5
Tove Fylling Koch 4
Merethe Holmeset 4
Kjartan Helland 2
Andrew Miller 2
Stig Salamonsen 2
Ståle Teigen 2

Besøkslogg

Dato Antall besøk
19. september 13
6. september 13
4. september 1
2. september 12
1. september 9
31. august 6
30. august 6
29. august 1
28. august 3
27. august 4

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: