Blåfjellet, Vaksvika (ny)

Ålesund
235
Besøk
7
km tur/retur
blå

Kort om turen

Ein middels lang tur, 3,5 km en veg for det meste på god rås, høgdeskilnad 400 til 741 moh. Du går over myrar og mellom område med fjellbjørkeskog, før du til slutt når toppen som har flott utsikt over heile Vaksvikfjellet. Snøfritt frå byrjinga av juni.

Blåfjellet er ein avrunda “topp” med gras og berg og er eit fint turmål både sommar og vinter. Frå toppen ser du vestover Vaksvika og over Storfjorden mot Storfjellet. I sør er det Skorkjene og Litlebotnen som dominerer, mot aust ser du Sunnmørslauparlægda med Lauparen bak. Og mot nord ser du Høgsvora som ragar over Åsrørne og Dyrshamrane.

Turbeskrivelse

Turen følgjer i starten same råsa som turane mot Grytavatnet og Lauparen. Du skal krysse den første elva du møter og følgje råsa vidare på sørsida av elva. Når du etterkvart kjem opp nokre bakkar, flatar det ut og du får auge på ei lita furu ved elva. Her er det skilta til Blåfjellet. Ta av til venstre over elva og hald fram mot nordaust langs eit lite elvefar i retning Kvitnyken. Etterkvart finn du ei rås og den bør du følgje til du ser Heivatna i nord og toppen på Blåfjellet i nordvest. Det er lurt å gå så langt i denne retninga at du ser at det er opne områder i fjellbjørkeskogen i den retninga du skal opp. Gjer du det, vil du finne grei rås heilt til toppen av Blåfjellet.

Adkomst og parkering

Ta av frå riksveg 650 mellom Sjøholt og Stordal, i Vaksvika. Køyr austover på fylkesvegen mot Tresfjord. Du køyrer forbi gardane i Vaksvika og Vaksvikfjellet Camping. Etter ca. 5,5 km. kjem du til eit vegkryss, der bomvegen til Grytalisætra tek av mot søraust.Parkering på Grytalisætra.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 7
Stigning Meter Grader
Total stigning 350 Høydemeter

Offentlig transport

Nei

Kart

Ørskogfjellet

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Anne-Marie Hanestadhaugen 2
Magni Sæter Stavseng 2
Ingebjørg Bjørkavåg 2
Kjartan Ã…rdal 2
Sonja Storsæter 2
Gunnveig Sollid Skilbrei 2
Hilde Moen Gautvik 2
Aud Kongsnes 2
Karianne Fylling Reite 2
Susanne Viseth 2

Besøkslogg

Dato Antall besøk
23. september 2
21. september 1
17. september 4
14. september 1
13. september 1
12. september 2
11. september 1
9. september 1
6. september 11
5. september 3

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: