Storenakken, Emblem (ny)

Ålesund
940
Besøk
7,2
km tur/retur
blå

Kort om turen

En flott tur i varierende terreng og nydelig utsikt! Et par bratte partier. Tau er utplassert som eventuellt hjelpemiddel. Noen våte partier, men der det er våtest er det plassert ut pallestier (klopper).

Turbeskrivelse

Fra parkeringsplassen følger du veien videre opp mot Østremsetra. Første vei oppover enten om du går mot høyre eller venstre fra parkeringsplassen. Du følger veien oppover, til veien flater ut ved Frielebu. Her står et skilt mot Storenakken til høyre. Etter ca 50 meter står et nytt skilt. Der viser en tydelig sti oppover. På toppen av skråningen, er  det et lite flatt parti før en ganske bratt stiging i noe ulendt terreng. Her er det også utplassert et tau som en eventuell rute for de som vil ha litt klyving. Når du har nådd toppen her, kan du velge å gå en liten avstikker ut mot kanten til venstre for å nyte utsikten, eller så går du videre fremover til turmålet. Neste bratte parti er det også hengt ut et tau som hjelpemiddel. Herifra er det flatt terreng med utsikt både mot Sykkylven, Hjørungfjorden og Ålesund før du kommer til Storenakken. 

Adkomst og parkering

Når du kommer fra Blindheim og kjører i retning Magerholm, kjør forbi oppkjørsel til skole/stadion. Ta neste oppkjørsel til venstre ved skilt mot Østrem. Parkering på opparbeidet parkeringsplass rett frem fra avkjørselen.

Løype på kart

Lengde i km
Fast grus 1
Lengde tur/retur (km) 7,2
Lengde en vei (km) 3,4
Stigning Meter Grader
Total stigning 276 Høydemeter

Offentlig transport

Ta buss fra Moa retning Magerholm. Gå av på buss-stopp rett etter Emblem bedehus.

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Rolf Erik Sten 9
Markus Lund 9
Odd Jarle Døving 8
Håkon Østrem 7
Stian Granndal 5
Marianne Dale Espe 5
Kristine Krogh 5
Odd-Erik Lund 5
Lill Rustad 3
Kåre Flesjå 3

Besøkslogg

Dato Antall besøk
28. september 3
27. september 4
26. september 5
25. september 1
20. september 5
19. september 1
18. september 3
16. september 1
13. september 3
10. september 1

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: