Rambjøra på Orten

Aukra
236
Besøk
3,87
km tur/retur
grønn

Kort om turen

En flott tur på idylliske Orten i Øyriket i Ytre Romsdal. Med rundt 10 fastboende, et posthus og noen gårdsbruk er dette ei fasinerende øy å besøke. Magisk både på en finværsdag og i ruskevær. På øyas høyeste punkt, Rambjøra (28 moh) står StikkUT!-posten. Herfra er det fantastisk utsikt over Orten og Øyriket med bl.a Sandøya, Harøya, Ona, Midsund og Aukra. Og på finværsdager kan du se helt til Sunnmøre. På turen passerer du flere gårdsbruk, kyr som beiter ute og fugler. I overgangen mellom sjø og land, på strender, svaberg og grunne viker, er det et spennende plante- og dyreliv. Er du heldig, kan du se oter og havørn som er i sterk vekst. Litt av turen, går også gjennom en liten skog av bartrær på begge sider av veien.

Turbeskrivelse

Fra fergekaia på Orten går du ca 20 m på asfalt, som går over i en fin grusvei. Rett etter du har passert Posten på høyre side, kommer du til første veiskille. Der tar du til venstre. Så kommer du til et hus med en nydelig hage, her svinger veien og du holder til høyre i veiskille. Ved neste veiskille, følger du veien rett fram. Her går du på en vei med bartrær på begge sider. Underveis passerer du en artig, liten hytte på venstre side. Etter hvert går grusveien over til traktorvei, som igjen går over til sti. Nå ser du tydelig det høyeste punktet på Orten, hvor StikkUT!-posten står. Fra her er det ikke mulig med barnevogn eller rullestol. Siste 200 m går stien over ei myr, før den bratte stigningen mot toppen. Oppe på Rambjøra (28 moh), øyas topp-punkt, belønnes du med en fantastisk utsikt over øya og hele Øyriket.

Kulturminne

Torvmyra

Adkomst og parkering

Fergekaia på Orten. Fra Molde kjører du til Hollingen med ferge til Aukra, kjør så til Småge og en ny ferge til Orten. Ved fergekaia på Småge kan du sette igjen bilen.

Mange kommer med egen båt, og da har Orten en gjestehavn, som mange benytter seg av.

Løype på kart

Lengde i km
Asfalt 0,02
Lengde tur/retur (km) 3,87
Lengde en vei (km) 1,94
Stigning Meter Grader
Total stigning 21 Høydemeter

Offentlig transport

Fergerute 32 Småge- Orten - Finnøy - Sandøy - Ona

http://www.rutebok.no/nriiisstatictables/tables/ruter/t/15-343.htm

Spesielle forhold

Kommer du med egen båt, kan du legge til ved flytebrygga (gjestebrygga) i havna.

Kart

Turkart Harøyfjorden 1:50 000

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Åse Orten 6
Anders Iversen Orten 4
Julie Nesje 3
Lene Marita Ræstad 3
Are Breivik 3
Ingelin Orten 3
Vidar Soltveit 2
Wenche Nesje 2
Nils Ivar Ugelvik 2
Anita K. Bugge 2

Besøkslogg

Dato Antall besøk
27. september 3
26. september 1
25. september 1
17. september 2
15. september 1
12. september 1
11. september 1
6. september 2
2. september 2
1. september 2

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: