Steinhytta i Storlia

Heim
11
Besøk
20,54
km rundtur
rød

Kort om turen

Turen til Steinhytta er en flott tur i naturskjønne omgivelser. Turen er i overkant av 2 mil tur/ retur og passer godt som søndagsskitur for de som liker litt lengde på turen. Selv om turen er litt lang er terrenget nokså slakt, og uten krevende partier ved enden av turen ligger Steinhytta med sin rike historie.

Turbeskrivelse

Turen til Steinhytta starter på Skisenteret og går via Trimkassen i Myrsæterdalen. Turen går slakt oppover, gjennom lett skogsterreng og i oppkjørte skispor. Fra  Vessesetra dreier sporet vestover, og går først over et flatt myrområde, før det går opp gjennom en dal. Siste partiet opp mot trimkassen går i et brattere terreng. Herfra går turen videre forbi Blomstadvatnet, og dreier så oppover mot Morrovassheia. Her er det fint å ta en pause og nyte den fantastiske utsikten over fjellheimen. Videre går turen forbi Litjmorrovatnet, og du kommer inn i et flatt fjellterreng med flere vatn. Her glir du glir videre innover langs Hyllvatna. De siste kilometerene opp til Steinhtta går i slak og jevn motbakke. Framme ved Nyvatnet stopper den oppkjørte løypetraseen. Herfra er det ofte tråkket løype de siste meterene over Nyvatnet og fram til hytta. Steinhytta ligger godt skjermet for vær og vind, i skaret ned mot Storlivatnet. Framme ved hytta kan du nyte medbrakt niste og ta en titt inn i den historiske steinbua. Hytta er godt besøkt gjennom hele vinteren når forholdene tillater det. Turen til Steinhytta er i overkant av 20 km tur/ retur. Løypa går i lett fjellterreng, men det er viktig at du er godt kledd og utstyrt for tur i vinterfjellet.


Løypa kjøres så snart snøforholdene gjør det mulig.


 

Adkomst og parkering

Fra E39: Når du kommer til Kyrksæterøra, fortsetter du forbi Sodin skole. Ta til venstre i krysset nedenfor. Forts. etter riksvei 680. På første flate parti etter Shell, er det skiltet til Skisenter og Skytebane. Kommer du fra Aure er avkjørselen på høyre side rett før Kyrksæterøra. Følg skilting i ca.3km (inn på grusvei etter ca.300m). Passer skytebanen, og fortsett nedover en bakke og over ei trebru. Ta til venstre rett etter brua. Det står skiltet til Skisenteret. Gratis parkering.

Kart løypeinfo

Forklaring på fargekoder til løypene:

Løype på kart

Lengde i km
Preparerte løyper 20,54
Lengde tur/retur (km) 20,54
Lengde en vei (km) 10,27
Total lengde rundtur (km) 20,54
Stigning Meter Grader
Total stigning 404 Høydemeter

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Møre og Romsdal og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Spesielle forhold

Steinhytta ble brukt som lagringsplass og skjulested for våpen under 2.verdenskrig. Stedet har dårlig mobildekning. Om du er på jakt etter Stikk UT! Ski-koden kan det derfor være lurt å ta bilde av koden, og legge den inn når du får dekning.

Flest besøk 2021/2022

Navn Besøk
Merkesnes Håvard 3
ove Grøtan 2
Geir Hansen 2
Ane Bang-Kittilsen 1
Gjertrud Aunli 1
Åse Sødal 1
Unni Rindal 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
10. January 2
9. January 3
8. January 3
30. December 2
29. December 1

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: