Follandsvannet rundt

Averøy
2605
Besøk
3,49
km rundtur
grønn Barnevognvennlig Sykkelvennlig

Kort om turen

Rundløype på 3,5 kilometer som begynner og slutter ved klubbhuset og fotballbanen øverst i Follandsdalen. Løypa har en flat profil og er velegnet for rullestolbrukere og barnevogner. Flere benker er satt ut langs veien, så en kan ta mange raster på turen.

Turbeskrivelse

Løypa starter ved klubbhuset, og går rundt Follandsvatnet. Den går gjennom variert natur med både skog- og myrområder. Hele løypa har et fast og fint grusdekke, godt egnet for rullestolbrukere og barnevogner. Det er flere fine pauseplasser med benker og bord.


I motsatt ende av vannet kommer en til Grushåla, som er et gammelt grustak. Her har Kårvåg IL plassert ut en turpostkasse. 


Løypa er kontrollmålt, så det arrangeres av og til konkurranseløp her. Første helga i september arrangeres Gulltannmarsjen med start ved Follandsvatnet. Ved snøfall kjøres det også opp skiløyper rundt vannet.

Adkomst og parkering

Uavhengig av om du kommer fra Eide eller Kristiansund: Kjør Fv64 til Kårvåg. Herfra skal du ta Fv249 opp Follandsdalen. Kommer du fra Eide og Atlanterhavsvegen blir dette på høyre hånd opp mot fjellet. Fra Kristiansund og Bruhagen blir det på venstre hånd opp mot fjellet. Følg asfaltert vei helt inn i dalen, og ta av på veien Follandskaret til Folland stadion. Stor parkeringsplass ved klubbuset til Kårvåg IL. Vipps gjerne noen kroner for parkering til Kårvåg IL.

Løype på kart

Lengde i km
Fast grus 3,5
Total lengde rundtur (km) 3,49
Stigning Meter Grader
Total stigning 50 Høydemeter

Offentlig transport

Buss til Kårvåg, Averøy. se http://www.frammr.no. Fra Kårvåg må man gå eller sykle opp til Follandsvatnet Det er om lag 5 kilometer fra Kårvåg og opp til Follandsvatnet.

Flest besøk Sommer

Navn Besøk
Anne K Dyrset 82
Are Uran 41
Kjell Modolf Stenberg 36
Heidi Sørvik Folland 35
Sylvia Haugsnes 31
Povilas Zidonis 23
Hilde Elin Smenes 23
siv iren karlsen mork 21
Arnhild Helene Haga 21
monja helen hvattum 21

Besøkslogg

Dato Antall besøk
12. august 4
11. august 10
10. august 20
9. august 17
8. august 19
7. august 23
6. august 9
5. august 28
4. august 15
3. august 12

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: