Skåla på Gurskøya

Herøy
667
Besøk
3,2
km tur/retur
grønn

Kort om turen

Skåla (184 moh) er den nordlegaste toppen på Gurskøya og ligg mellom Sandvika og Tjørvåg. Det er lettgåtte og merkte ruter frå Sandvika, Stokksund skule, Trolldalen og Tjørvåg. På denne sida vil du finne omtale av alle rutene, men det er berre stien frå Stokksund skule vi har valt å presentere på kart og med høgdeprofil.

Turbeskrivelse

Rute 1: Frå Stokksund skule: 1,6 km, 170 høgdemeter

Frå parkeringsplassen ved skulen kryssar du vegen og går gjennom ei grind. Her er det skilt mot Skåla. Stien er godt brukt og merkt med stikker. Stien stig slakt opp mot ei høgde på 80 moh. Så går du gjennom ei ny grind før sjølve oppstigninga til Skåla. På kring 120 moh møter du stien frå Trolldalen. Vidare litt bratt dei siste 400 metrane mot toppen.

Rute 2: Frå Sandvika: 1,1 km, 145 høgdemeter

Frå parkeringsplassen i Sandvika følgjer du grusvegen opp til Sandvikskaret. Her er det ei postkasse med turbok. Eit skilt viser retninga til venstre og det er merkt sti opp til Skåla. Herifrå kan ein òg følgje merkt sti (mot høgre) til Sandvikhornet og Storehanen.

Rute 3: Frå Tjørvåg: 1,6 km, 190 høgdemeter

Frå Coop Tjørvåg kryssar du vegen og følgjer grusvegen mot Sandvikskaret. Her tek du til høgre ved skiltet og følgjer merkt sti opp til Skåla.

Rute 4: Frå Trolldalen: 0,9 km, 160 høgdemeter

I enden av Trolldalsvegen kjem det opp eit turskilt hausten 2016. Stien til Skåla er alt merkt med stikker og refleks. Stien følgjer ein markant skogsrygg oppover og møte stien frå Stokksund på ca. 120 moh.

Adkomst og parkering

Rute 1:
Parkering ved Stokksund skule som ligg eit par km nord for Tjørvåg og ein snau km før krysset Moltustranda-Fosnavåg.

Rute 2:
I Moltustranda-Fosnavågkrysset som ligg ein snau km nord for Stokksund skule tek du til venstre og følgjer vegen 1,1 km til avkøyringa mot Sandvika. Ta til venstre her og så til høgre ved postkassestativet. Hald til høgre og følg vegen til ein parkeringsplass. Køyr forsiktig gjennom gardstunet.

Rute 3:
Parkering ved Coop Tjørvåg.

Rute 4:
Her er det inga tilrettelagt parkering så ein lyt spørre om lov til å parkere i nærleiken. Mellom Tjørvåg og Stokksund skule tek du til venstre mot Trolldalen og Trolldalsvegen til ende. Sjå òg på satelittbilete der stiane er teikna inn.


Stokksund skule

Løype på kart

Lengde i km
Asfalt 0,2
Lengde tur/retur (km) 3,2
Lengde en vei (km) 1,6
Stigning Meter Grader
Total stigning 170 Høydemeter

Offentlig transport

Det er busstopp ved Stokksund skule

Flest besøk Sommer

Navn Besøk
Viggo Rafteseth Notøy 100
Roy Fugledal 18
Synne Tjervåg 12
Amalie Tarberg 11
Gry Kempton 11
Ann iren Brautaset 8
Hege Abeltun 8
Linda Arnesen 8
Charlotte Rafteseth 6
Greta Bentzen 5

Besøkslogg

Dato Antall besøk
18. august 2
17. august 4
16. august 2
15. august 6
14. august 5
13. august 6
12. august 2
11. august 1
10. august 3
9. august 6

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: