Elnestangen kyststi, Elnesvågen

Hustadvika
4643
Besøk
4,24
km rundtur
grønn Barnevognvennlig Sykkelvennlig

Kort om turen

Denne turen er en flott naturperle nede ved sjøen, og ved rasteplassen ute ved selve Elnestangen sitter du helt nede ved sjøkanten og ser utover Frænafjorden. Er det en fin ettermiddag, kan du nyte en herlig solnedgang herfra! Området er laget til med flere benker rett ved fjæresteinene og etterhvert skal det også bli muligheter for å grille på grue her. En kort og fin tur tett ved Elnesvågen sentrum - ta turen ut hit om du likevel skal til Elnesvågen! Startsted er også sluttsted.

Turbeskrivelse

Fra parkeringplassen følger man kyststien utover til Elnestangen på lett gruslagt underlag, og ca 1,5 km ute finner du benker og rasteplass helt nede ved strandkanten. Her har du en flott utsikt innover mot Elnesvågen sentrum og utover Frænafjorden. Herfra går turen videre på gruslagte stier videre et par kilometer i skog og mark, til du møter vegen og kommer tilbake til parkeringsplassen. Denne runden er på ca 4,2 km tilsammen.

Kulturminne

Ca en halv kilometer fra start finner du en gammel båtmotor som står utstilt, her er det infoskilt om motoren og området rundt.

Adkomst og parkering

Turen starter ved en liten parkeringplass, ca 1 km fra avkjørsel til Kråkneset fra fylkesveg 663. (Man kan også godt starte turen fra bensinstasjonen i Elnesvågen og følge veien ned mot Kråkneset til man kommer til skiltet til kyststien Elnestangen.)

NB: det er ikke MERKEDE parkeringsplasser for bevegelseshemma med minimumsmål på 3,8x5m, men det skal gå fint å parkere her og komme seg ut av bilen. Det er litt helling på p-plassen.

Løype på kart

Lengde i km
Asfalt 1
Fast grus 3
Total lengde rundtur (km) 4,24
Stigning Meter Grader
Total stigning 86 Høydemeter

Offentlig transport

Ta buss fra Molde til Elnesvågen, gå ned fra bensinstasjonen i Elnesvågen setnrum.

Kart

Alle turkart/kart over Fræna/Molde regionen.

Flest besøk Sommer

Navn Besøk
Ingfrid Tronhus Henøen 107
Trude Stavik 101
Janne Agnetli 60
Wenche Hjelle 52
Ole Gunnar Svenøy 49
Hilde Marit Flønes 42
Solfrid Karlsnes 39
Arnhild Malmedal 36
Eva Karin Brevik 32
Kari Markanes 32

Besøkslogg

Dato Antall besøk
18. august 3
17. august 26
16. august 27
15. august 26
14. august 33
13. august 37
12. august 34
11. august 14
10. august 40
9. august 34

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: