Lyngstadfjellet

Hustadvika
1092
Besøk
5,8
km tur/retur
blå

Kort om turen

Dette er en tur som lar deg få varme litt opp innover i løypa, for så å gi deg lange seige motbakker hvor hjertepumpa får litt å jobbe med. Over tregrensa bølger fjellet seg innover og det er fantastisk utsikt i alle himmelretninger.

Turbeskrivelse

Turen starter på parkeringsplassen ved Lyngstad skole. Herfra går det vei på baksiden av skolen. Om lag 100 meter med asfaltert vei, skolen er da på venstre hånd. Veien går over i en gruset vei og så inn på skogsvei. Du kommer til et skilt hvor det står Akslia. Pila peker til venstre. Følg veien oppover. På toppen av skogsveien kommer du til et t-kryss. Du tar til høyre og følger skogsveien videre. Veien dreier til venstre og går litt bratt oppover. Dette er en seig og lang bakke. Når du tror du er kommet på toppen av bakken er du ikke det. Du skal enda høyere. Men så er du på toppen. Du kan ane at skogsveien heller nedover litt lengre frem. Ta av tydelig og god sti til høyre for traktorveien. Stien går nå opp gjennom et litt myrlendt terreng. I perioder kan her være vått.  Følg stien opp til du kommer over tregrensa. Her finner du den første turkassen. Herfra er det fantastisk utsikt. Fortsett turen videre opp mot neste store varde. Her finner du den 2. turkassen. En går på sti og delvis over berg. Utsikten er upåklagelig.

Kulturminne

Tufter

Adkomst og parkering

Start ved Lyngstad skole på Lyngstad. Kjør Rv64 til Lyngstad. Om du kommer fra Atlanterhavsveien og Vevang, ta til høyre i krysset ved Lyngstad. Om du kommer fra Eide kjører du Rv64 til Lyngstad, ta til venstre i krysset på Lyngstad.
Kjør knapt 50 meter før du svinger inn til høyre igjen og opp til skolen. Den ligger litt opp i skogen, ved lysløypa. Du ser skolen fra Rv64.

Dersom du kommer i skolens åpningstid, kan du parkere på plassen tett ved hovedvegen. Etter åpningstid, kan du bruke plassen ved skolen

Løype på kart

Lengde i km
Asfalt 0,2
Lengde tur/retur (km) 5,8
Lengde en vei (km) 0,00
Stigning Meter Grader
Total stigning 299 Høydemeter

Offentlig transport

Buss til Lyngstad. Gå av på busstopp oppe ved Rv64. Herfra går det gangveg opp til skolen. Gangvegen går under Rv64 og opp til høyre.
Se www.frammr.no

Kart

Turkart Molde

Flest besøk Sommer

Navn Besøk
Solrun Haukås Vevang 51
Arnhild Helene Haga 39
Eva Britt Nerland 17
Laura Ellingvåg 16
anita Lange 13
Tone Kristiansen Rånes 11
Marita Risan 10
Hanne Årli Skotheimsvik 9
Stine elise Ørgesvik 8
Jan Inge Gaustad 8

Besøkslogg

Dato Antall besøk
18. august 10
17. august 3
16. august 6
15. august 9
14. august 29
13. august 2
12. august 10
11. august 2
10. august 8
9. august 6

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: