Bolgvatnet, Frei

Kristiansund
6915
Besøk
3,70
km tur/retur
grønn Rullestolvennlig for elektriske rullestoler Barnevognvennlig Sykkelvennlig

Kort om turen

Bolgvatnet ligger idyllisk til midt på Freiøya, 64 meter over havet, og er den største innsjøen i Kristiansund kommune. Vannet er reserve drikkevannskilde, men er åpnet for begrenset bruk for allmennheten. Bolgvatnet er statlig sikret friluftsområde. Langs vannets nordvestre side gikk den gamle postveien fra Frei. På samme side ved utløpet av Seterbekken kan en enda se rester etter Bolgsetra. På sørøstre side, om lag 2 km langs vannet, lå restene etter den gamle riksveien. I dag er det opparbeidet turveg der den gamle riksvegen lå fra det gamle Vadsteinsvikkrysset til damhuset i nordenden av vannet. Gruset turvei fortsetter frem til Storbakken boligfelt. Flere stier går ned til strandkanten og det er fine rastemuligheter langs hele vannet. Området har toalett. Fine sykkelmuligheter langs hele turveien. I dag er det fritt fiske med stang, men ikke med garn eller oter. I alle vann har barn rett til gratis fiske etter innlandsfisk med stang eller håndsnøre fra 1. januar til 20. august.  I Bolgvatnet trenger du ikke betale fiskeavgift.

Turbeskrivelse

Fra Pumpehuset følger du asfaltert turvei 700 meter. Du går over små bruer, passerer demningen og er etter 700 meter fremme ved ei bu. Her er det flotte muligheter for å sette ut kajakk. Herfra er turveien av fast grus hele veien frem til Prestmyra. Turen går hele veien langs Bolgavatnet. Det er flere steder hvor det er superfint å stå å fiske, eller bare sette seg ned og se ut over vannet. Om lag halvveis mellom Pumpehuset og Prestmyra er det satt opp en turkasse. Flere steder er det satt ut rastebord og benker.

Kulturminne

Langs vatnets nordvestre side gikk den gamle postveien fra Frei. På samme side ved utløpet av Seterbekken kan en ennå se rester etter Bolgsetra. På sørøstre side, ca. 2 km langs vatnet lå restene etter den gamle riksveien. I dag er det opparbeidet turveg der den gamle riksvegen lå fra det gamle Vadsteinsvikkrysset til damhuset i nordenden av vatnet.

Adkomst og parkering

Du skal til Bolgvatnet. Det ligger midt på Freiøya i Kristiansund kommune. Kjør Rv70 fra Kristiansund eller Krifast.

Fra Kristiansund er det avkjøring fra hovedveien Rv70 inn til Vadsteinsvika, ta deretter første til venstre inn Sommerfjøsvollen. Det er gode parkeringsmuligheter for bil og sykkel ved pumpehuset.
Fra Krifast kjører du forbi Bolgvatnet på venstre side og inn til venstre der det er skiltet Vadssteinsvika. Videre inn til venstre på veien Sommerfjøsvollen. God parkering i enden av veien og ved pumpehuset.

Vannet ligger ved Rv70 mellom Storbakken på Frei og Vadsteinsvikkrysset. Det er en god parkeringsplass på Prestmyra (som ligger før Bolgvatnet på venstre side når du kommer fra Krifast) og du kan velge startsted her også. Du følger da gruset turvei mot nord og går til enden av Bolgvatnet og tilbake.

Løype på kart

Lengde i km
Asfalt 1,4
Lengde tur/retur (km) 3,70
Lengde en vei (km) 1,85
Stigning Meter Grader
Total stigning 24 Høydemeter

Offentlig transport

Buss. Se www.frammr.no. Gå av ved Bolgvatnet.

Kart

Turkart for Kristiansund. 1:50 000.

Flest besøk Sommer

Navn Besøk
Marion Bolgen 77
Liv Sandnes 66
Gladys Hopshaug 62
vidar karlsen 56
Kjell Jensen 53
Ingar Hannasvik 52
Bente Haugerøy 47
Jan Roger Haugerøy 46
Inger Mellemsæther 45
Terje Måløy 41

Besøkslogg

Dato Antall besøk
18. august 28
17. august 43
16. august 61
15. august 37
14. august 62
13. august 39
12. august 33
11. august 37
10. august 38
9. august 30

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: