Kleppen, Gomalandet

Kristiansund
6006
Besøk
2
km tur/retur
grønn

Kort om turen

Folkeparken ligger på Gomalandet og er et av de mest benytta rekreasjonsområdene i kommunen, med badestrender og fiskeplasser. Det er også fotballbane, lysløype og skibakke i området. Turmålet er den nordøstlige haugen ytterst mot havet i Folkeparken. På vei ut til Kleppen går du via Lasken. Her er det ei fin lita strand og et Naust. Naustet i Lasken er restaurert og disponeres av Atlanten ungdomsskole. Naustet ligger fint til nede i bukta. På vei ut til Kleppen er det flere fiskeplasser langs sjøkanten. Fra toppen av den ytterste haugen er det flott utsikt over Talgsjøen mot Grip, Smøla og Tustna. En vakker finværskveld kan en oppleve solnedgangen i havet. På en styggværsdag er det også fint å se bølgene som slår innover mot land og langt oppover bergene.

Turbeskrivelse

Turen starter ved Atlanten videregående skole og skilting følges ned til Lasken og videre ut til Kleppen. Ved naustet i Lasken kan utsikten og sjølufta nytes før du følger stien videre forbi naustet og til Kleppen. Stien videre går i terrenget rett nordover med utsikt mot sjøen på høyre side.

Kulturminne

Folkeparken er i dag statlig sikra område. Folkeparken er et naturområde lengst i nordøst på Gomalandet i Kristiansund kommune. Området ligger i direkte tilknytning til Atlanten stadion og Atlanten videregående skole, og var tidligere utmarkarealer som tilhørte Dalen gård eller Knudtzondalen. Utmarksarealene hadde tidligere preg av lynghei, men er i dag i ferd med å gro til med skog. I Folkeparken ligger badeplassen Lasken eller Laksevågen der Dalen gård hadde naust.
Les mer her: http://www.riksantikvaren.no/Fredning/Fredninger/2013/Dalen-gaard-i-Kristiansund-freda

Adkomst og parkering

Folkeparken i Kristiansund ligger på Gomalandet. Turen starter bak Atlanten videregående skole i Dalaveien. Fra sentrum av Kristiansund følges skilting til Atlanten idrettspark/Atlanterhavsbadet og deretter Atlanten videregående skole. Fra Frei kjør til rundkjøringa ved Atlanterhavstunnellen. Herfra følges samme skilting til Atlanterhavsbadet/Atlanten videregående skole. Følg veien forbi Atlanten videregående skole som du har på venstre side til du ser gruset turløype som går inn til høyre mellom grantrærne. Skilting både til Lasken og Kleppen.

Parkering ved Atlanten idrettspark, Atlanten ungdomsskole og Atlanten videregående skole.

Løype på kart

Lengde i km
Asfalt 0
Fast grus 0
Lengde tur/retur (km) 2
Lengde en vei (km) 1
Total lengde rundtur (km) 0
Stigning Meter Grader
Total stigning 36 Høydemeter

Offentlig transport

Bussforbindelse se www.frammr.no

Kart

Norge-serien 103 Kristiansund 1: 50 000

Flest besøk Sommer

Navn Besøk
Bodil Lie 74
Hans Bjørn Vikhals 64
Gladys Hopshaug 60
Liv Sandnes 58
inge rønne 58
Connie Yttersian 57
Solveig Larsen 57
Nina Krangnes 47
Kjell Jensen 47
Martine Brevik 46

Besøkslogg

Dato Antall besøk
19. august 1
18. august 37
17. august 28
16. august 28
15. august 28
14. august 37
13. august 41
12. august 23
11. august 8
10. august 37

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: