Dyrnesvatnet

Smøla
429
Besøk
6
km tur/retur
grønn

Kort om turen

Når du er i dette området, kommer du ganske nær vindmøllene. Du kan høre suset av dem, og du ser dimensjonene på nært hold. Det er anlagt farbar vei ned fra grusveien/vindmølleveien ned til vannet. Der er det bygd en gapahuk. Dyrnesvatnet kan nås av funksjonshemmede og rullestolbrukere. Ved bommen står et skilt med StikkUt-logo og et telefonnummer. (97986532) Ringer du det, kan du få tillatelse til å kjøre inn og fram til veien som går ned til gapahuken. Merk at dette gjelder for bevegelseshemmede.  Velger en å sykle, så er veiene i vindparken åpne for det. Turkassen står ved gapahuken ved Dyrnesvatnet. Turens mål er å komme dit og ta en god rast.

Turbeskrivelse

Det er flere veier/stier opp til denne posten, men vi tar utgangspunkt i der skiltet vårt står. Det finner du ved Råket stadion på høyre side av banen. Her går den gamle kommuneveien over til Dyrnes. Etter en kilometers gange skal du ta av fra "gammelveien", dette er skiltet med et mindre Stikk UT skilt på høyre side.Så er det å gå inn i landskapet. Noen plasser kan det være vått, men du kommer fram. Ta sikte på vindmøllene til du finner grusveien/vindmølleveien. Den skal du krysse og da finner du stien/veien som er anlagt ned til Dyrnesvatnet. Ved Dyrnesvatnet er det bygd en gapahuk. Statkraft, Vestsmøla Vel, Smøla I.L. og Smøla kommune har anlagt veien og gapahuken. En fin plass for avslapning. Turen er på eget ansvar på vinterstid grunnet is og snø. 

Kulturminne

Hvis en står på startpunktet der veien ned til gapahuken ved Dyrnesvannet er, kan en se ei steinsetting oppe i bakken til høyre. Det er en steinalderboplass.
Rundt om på veiene i vindparken er det satt opp skilt som forteller om falkefangs og annen historisk aktivitet i dette området

Adkomst og parkering

Ankomst Smøla/Edøya med hurtigbåt eller ferje. Derifra kan du følge fylkesvei 669 i ca. 8 km inn til et kryss. Så tar du til venstre mot Dyrnes. Derifra til Råket er det 25 km. Når du kommer til bebyggelsen på Råket, ser du gravstedet på venstre side. På høyre side står skiltet opp til Dyrnesvatnet. Parker bilen ved det gamle stadionanlegget.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 6
Lengde en vei (km) 3,4
Stigning Meter Grader
Total stigning 65 Høydemeter

Offentlig transport

Muligheter for å ta buss. Se bussruter på: https://frammr.no/ezflow_mrfylke/ruter?lang=nn
Bussrutene skal ses på Vestsiden: Råket eller Dyrnes.

Kart

Kart over Smøla.

Flest besøk Sommer

Navn Besøk
Janne Stensønes 21
Hein Kjønvik 13
Hans Petter Nakken Langstein 12
Arnt Gullslett 11
Bjørg Agnes Iversen 7
Geir Ove Oldervik 7
Annie Lervik 6
Magnus Aspsæter 6
dagny Roksvåg 6
Christine Kurki Halseth 5

Besøkslogg

Dato Antall besøk
11. august 2
10. august 2
9. august 5
8. august 4
7. august 4
6. august 3
5. august 4
4. august 3
3. august 3
2. august 3

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: