Kjellingset rundtur

Sula
2345
Besøk
2
km rundtur
grønn

Kort om turen

En relativt kort og enkel tur på fin tilrettelagt sti og grusveg til et flott område. Fin utsikt ut Breisundet og over til Hessa, og passer til en god rast og kanskje litt grilling i fineværet.

Turbeskrivelse

Når du parkerer på parkeringsplassen i Sandvika så går du forbi bommen som sperra vegen vidare og går gjennom grinda til høgre, ned mot sjøen. Følg tilrettelagt sti og merking til Kjellingset. 


Oppe på Kjellingset, som er et platå, er det flott utsikt over mot Hessa og Sukkertoppen, innover mot Sandvika/Langevågen og Langevågs holmane og ikkje minst utover Breisundet. Oppe på platået er det flott å sitte og nyte fineværet, her er det mogleg å grille, og telte. Det er også kort veg ned til rullesteinsfjøra og i elva som renn forbi er det fint å jakte på små fisk.


Tilbake følges stien over elva, gjennom et myrområdet og opp til traktorvegen. Følg denne tilbake til parkeringsplassen.

Adkomst og parkering

Køyr gjennom Langevåg sentrum og følg vegen helt til endes i Sandvika. Ved bommen omlag 100 meter etter grusvegen har starta, er det parkeringsplass.

Løype på kart

Lengde i km
Asfalt 0
Fast grus 0
Lengde tur/retur (km) 0
Lengde en vei (km) 0
Total lengde rundtur (km) 2
Stigning Meter Grader
Total stigning 59 Høydemeter

Offentlig transport

Ja, men da må man gå fra Langevåg sentrum og ut til Sandvika. Omlag 2 km på asfaltert veg.

Spesielle forhold

Kjellingset er ein del av eit større kulturlandskap og ligg vest forbi Langevåg i Sula kommune i Møre og Romsdal. Kjellingset ligg på ein terrasse, ein gamal sjøbotn i landskapet. Kjellingset har spor av busetnader heilt frå folkevandringstida og til fram til rundt 1780. Det er gjort gravfunn frå eldre jernalder og ein kniv frå yngre jernalder. Dei eldste nedskrivne opplysningane om gardsdrift er frå 1603. Det er spor av fleire tufter i området, blant anna eit kvernhus borte ved elva.

Flest besøk Sommer

Navn Besøk
Kjersti Molvær Myklebust 48
Thor Arne Johansen 47
Anne Grethe Rønning 41
John Arne Vestre 40
Inger Øien 35
Aina Irene Jansen 33
Lilian Thomas 31
Monika Nilsen 29
Marianne Nilsen 28
Otto Salen 23

Besøkslogg

Dato Antall besøk
12. august 2
11. august 7
10. august 12
9. august 12
8. august 14
7. august 16
6. august 3
5. august 7
4. august 10
3. august 22

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: