Nøringset - ved sjøen

Sula
888
Besøk
1
km tur/retur
grønn

Kort om turen

Kort og fin tur i lettgått terreng. Solrikt, og der våren kommer først på Sula, med blant annet store belter med kusymre.

Turbeskrivelse

Følg den mosegrodde kjerrevegen etter brua over Storelva. Etter ca 100 meter deler denne seg og du skal holde til venstre og fortsette på fin kjerreveg med flotte mosegrodde steinar etter gamle ras og tomtegrenser. Når du kjem til ein gamal gard følgjer du stien bak huset og ned til venstre (NB! Ha respekt for privat grunn!). Stien fortsetter inn i eit naturreservat. Ta av stien rett før brua du kjem til og følg merking ned til sjøen. Hugs at du no er på sørsida og at du på ein solrik dag kan møte på hoggorm. Ta på deg gode sko. Det er og mykje flått i området så sjekk alltid kroppen etter ein tur.

Adkomst og parkering

Utgangspunktet er frå P-plassen ved enden av Nøringsetvegen – så langt du kjem med bil på sørsida av Sula. Ta av frå Sulavegen på bakketoppen før fergekaia Sulasund-Hareid, og følg Nøringsetvegen til ende, ca 4 km. P-plass på Nøringset. Ver merksam på at det er svært smal veg med få møteplasser langs Nøringsetvegen. Vis derfor ekstra varsemd når du køyrer denne strekninga. Eit alternativ er å parkere på stor parkeringsplass ved ferjekaia og ta spaserturen langs Nøringsetvegen fram til turmålet.

Løype på kart

Lengde i km
Asfalt 0
Fast grus 0
Lengde tur/retur (km) 1
Lengde en vei (km) 0
Total lengde rundtur (km) 0
Stigning Meter Grader
Total stigning 30 Høydemeter

Kart

Turkart Ålesund. Målestokk 1: 50 000

Flest besøk Sommer

Navn Besøk
Anita Vasset Eikrem 12
Otto Salen 11
kurt slagnes 10
Harald Eikrem 9
Trine Sand Haugen 9
Edel Havnegjerde 8
trygve kristoffersen 7
Inger Øien 7
John Arne Vestre 7
Olav Sture 5

Besøkslogg

Dato Antall besøk
18. august 3
17. august 3
16. august 4
15. august 2
14. august 1
13. august 4
11. august 2
10. august 1
9. august 7
8. august 1

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: