Vollasetra, Gjøra (KNT-hytte)

Sunndal
215
Besøk
4,85
km tur/retur
blå

NB! Stikk UT!-posten åpner 15/5. Pga snø

Kort om turen

Turen har på samme måte som mange trimturer i Sunndal, en stigning på flere hundre meter. Sunndal er en elvedal med bratte lier og fjellsider, og da må en finne seg i å gå med nesa noe nær bakken. Men tilbake blir det rimeligvis en enklere vandring. Sluttsted er Vollasetra som er en nedlagt seter. Kristiansund og Nordmøre Turistforening har nedlagt et kjempearbeid med oppbygging av setra. Den offisielle åpningen fant sted i år 2000. I dag består Vollasetra, 750 m.o.h., av fire prektige seterhus, og med gode overnattingsmuligheter. Eldhuset er blitt et lite nett bygg som viser en gammel seterkultur. Utsikten fra vollen må oppleves, med ville Sunndalsfjell som bakteppe og langt nede i dalen skimtes elva Driva. På tunet er det solide krakker og bord.

Turbeskrivelse

Stien som følges er en setersti som starter ved parkering, ved Vollan gård, og ender i setertunet som hører gården til. Stien slynger seg rolig oppover i frodig bjørkeskog og passer godt for barn og ungdom. For de aller miste kan turen lett bli noe tung, men med morsomme hvilepauser bør det gå greit. Det er ingen luftige eller vanskelige passeringer og har man først funnet den godt merka stien, tar man ikke feil av vegen.


Framme på setra er det muligheter til forlengelse av turen. Fra Vollasetra, som ble bygd i 1860, går det en umerket sti til Langbekksetra og en sti derfra til Liabøsetra. En tyngre tur, med start på Vollasetra er å starte med å følge sti langs Erga elv, for deretter å gå over fjellet til Bårdsgården i Storlidalen. Dette er en tildels umerket sti, men med innslag av gamle varder. Turen bør tas i godvær, tar ca 6 timer og kart og kompass er påkrevd.

Adkomst og parkering

Med bil kjør 40 km, langs Rv70, i retning av Oppdal, dette med start på Sunndalsøra. Vollan bru er bru nr. 2 etter Gjøra og ligger ved foten av Gråurda. Etter å ha passert Vollan bru bryter man av til venstre og følger en gårdsveg ned til Vollan Gård. Like ved låvebrua er det parkeringsplass og her starter turen.

Se bilde

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 4,85
Lengde en vei (km) 2,42
Stigning Meter Grader
Total stigning 560 Høydemeter

Offentlig transport

Nettbuss trafikkerer mellom Sunndaløra og Oppdal

Kart

Statens kartverk serie M711, blad 1420 II

Flest besøk Sommer

Navn Besøk
Georg Aarnes Nisja 4
Tore Valset 3
Stine Sagli 3
Line Mork 3
Turid Gravem Hammer 2
jonny stavheim 2
Heidi Torvik 1
Katrine Monge 1
Karen Merete Tøftvang 1
Tor Erik fordal 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
18. august 1
15. august 7
14. august 18
12. august 7
10. august 3
9. august 1
8. august 3
7. august 18
5. august 11
4. august 1

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: