Åsbøsnytå

Surnadal
161
Besøk
5,71
km tur/retur
blå

NB! Stikk UT!-posten åpner 4/6.

Kort om turen

Det er få gonger ein får så godt betalt for innsatsen sin som når ein tek ein tur opp lia til Åsbøsnytå.  Turen opp er godt overkommeleg for dei fleste, og utsikten frå toppen er formidabel.

Turbeskrivelse

Frå parkeringsplassen følgjer du merka rute opp mot toppen av Åsbøsnytå. Du går først etter skogsveg, men tek etter ei stund av frå denne og inn på ein sti på øversida av skogsvegen. Det står ein benk på nersida av skogsvegen like før du tek av inn på stien. Stien er for øvrig ganske tydeleg, og derfor lett å følgje heilt fram. Den går delvis over myr, så bruk fottøy som tåler vått terreng. Berre ein plass, etter at du har kome ut av skogen, deler stien seg. Du går da vidare mot Snytå i skilta retning mot venstre.  

Adkomst og parkering

Køyr innover Todalsvegen til du har passert heimane på Åsbøen. Etter ca. 4 km frå Todalskrysset, før du kjem inn til Nordvik, skrår det ein skogsveg oppover på øversida av vegen. Den er lett å kjenne igjen på den flotta jarngrinda som er godt synleg nede frå vegen. Køyr oppover denne vegen til du kjem til ein romsleg parkerings-/lunningsplass. Her sett du frå deg bilen, og herifrå er turen merka. Dei første skilta står litt ovafor parkeringsplassen.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 5,71
Lengde en vei (km) 2,85
Stigning Meter Grader
Total stigning 443 Høydemeter

Offentlig transport

Nei

Spesielle forhold

Det er kyr på beite i området både der stien går og der du parkerer. Ver nøye med lukking av grinda når du køyrer opp mot parkeringsplassen. All ferdsel og parkering er som vanleg på eige ansvar.

Kart

Friluftskart for Surnadal

Flest besøk Sommer

Navn Besøk
Hallvard Stenberg 5
Magnar Førde 3
Marta Aarnes 3
Lisbet Gausen 3
Line Nordvik 3
Arild Skralthaug 2
Arnhild Bergheim 2
Grete Sæterøy 2
Bente Solem 2
Gudny Grytskog 2

Besøkslogg

Dato Antall besøk
10. august 2
9. august 1
8. august 9
7. august 1
5. august 8
2. august 6
30. juli 7
29. juli 7
26. juli 1
25. juli 1

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: