Den gamle postveien, Vågbø

Tingvoll
767
Besøk
3,16
km tur/retur
grønn

Kort om turen

Den forholdsvis korte turen (3,16 km t/r) går langs en idyllisk skogsvei - over totalt fire steinbruer fra Breivika ned mot Bølset gård. Herfra kan du snu og gå samme ruten tilbake, eller gå tilbake langs fylkesvegen som rundtur. Strekningen er en del av Den Trondhjemske Postvei fra slutten av 1700-tallet. 

Turbeskrivelse

Fra StikkUT!-merket parkeringsplass på oversiden av veien følger du skogsveien til venstre/sørøstover. Strekningen er rett og kan gås som tur/retur-tur om du ønsker mykt underlag hele ruten. Om du ønsker å gå turen som en rundtur, følger du den røde pila ved StikkUT!-målet ned til fylkesveien og går så til venstre tilbake til parkeringsplassen. 


Området gir en flott mulighet til å vandre på historisk vei. Den Trondhjemske Postvei gikk fra Bergen til Trondheim og er et av norges lengste kulturminner. Tidens tann har satt sitt preg på veien enkelte steder, mens deler av strekningen har blitt utvidet og modernisert. 

Adkomst og parkering

Kjør til Tingvollvågen. Ta deretter av østover mot Vågbø. Etter ca 3,9 km (etter å ha kjørt ned en bratt bakke) kommer du til en krapp høyresving. Hold til høyre og fortsett rett frem til du har Brevikstranda på venstre hånd (1,6 km). Fra StikkUT!-merket parkeringsplass på oversiden/høyresiden av veien følger du skogsveien opp til venstre/sørøstover.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 3,16
Lengde en vei (km) 1,58
Stigning Meter Grader
Total stigning 68 Høydemeter

Flest besøk Sommer

Navn Besøk
Heidi Birkestøl 27
Heidi Schill 23
Roger Hafstad 22
May Helen Nordvik 19
Leif Erling Ågesen 18
Kristin Fjeldset 10
Aina Merete Gjøvik 9
Karoline Bakken 8
Marianne Holmeide 8
Randi Birkestøl 7

Besøkslogg

Dato Antall besøk
11. august 6
10. august 3
9. august 3
8. august 4
7. august 2
4. august 1
2. august 4
1. august 4
31. juli 5
30. juli 5

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: