Fløystadfjellet/Skarven, Straumsnes

Tingvoll
432
Besøk
5,59
km tur/retur
blå

Kort om turen

Fra Nysetra kan du oppleve en unik utsikt over Straumsnes. På toppen finner du en varde med flotte muligheter for å nyte en lunsj med vakker utsikt i alle retninger, mot Halsafjorden, Tustnastabbene og Straumsneset bl.a. Turen blir omtalt som en "perle" for sine rike synsinntrykk.

Turbeskrivelse

Turen starter på en stor parkeringsplass ved Gammelsetra. Hvis du har hund, minner vi om at i Tingvoll kommune er det utvidet båndtvang for hunder i perioden 1. april t.o.m. 30.september på inn- og utmark. Alle hunder skal til enhver tid holdes i bånd ved ferdsel.


Første 650 meterne går på kjerrevei som går over til sti like før Nysetra. Herfra er det god sti til toppen. Ta en pause på Nysetra og nyt den flotte utsikten. Like etter setra kommer du opp et markert skar og får Salvatnet foran deg. Før du når vannet skal du ta en sti som svinger av til venstre og følge denne til toppen. Siste del av turen går i åpent terreng, så ta med ekstra klær i tilfelle det blåser opp. Er det tørt kan du bruke joggesko på turen. Fjellet blir ofte kalt Skarven, mens enkelte brukte Fløystadfjellet, Statens kartverk hadde i 2004 opp navnet på fjellet i egen sak. Her ble navnet Skarven avslått og det offisielle navnet på toppen er nå Fløystadfjellet.

Adkomst og parkering

Kjør Rv70 til Kanestraum ferjekai. Like før kaia tar du til høyre mot Vatn. Følg veien ca. 3,5 km til du har passert et lite vann på høyre hånd (Litlvatnet). Sving til venstre mellom dette vannet og neste og kjør til en stor parkering som du når etter ca. 2 km. Denne veien er bomvei (50 kr).

GPS-koordinater parkering: 63.01068 008.1037

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 5,59
Lengde en vei (km) 2,79
Stigning Meter Grader
Total stigning 430 Høydemeter

Offentlig transport

Nei

Spesielle forhold

Gå gjerne rundt utenfor setertunene. Merket med stikker.

Kart

Turkart Tingvoll 1:50 000 og Norgeskart 1321 II Kristiansund

Flest besøk Sommer

Navn Besøk
Britt Marie Hage 26
Lisbet Vatten 7
Grete Johansen 5
Henry Johansen 5
Turid Hundhammer Sevaldsen 4
Lene Skjevling 4
Ivar Aarsund 3
Keith Anita Ljøen 3
Arnfinn Grimstad 3
Torild Tønder 3

Besøkslogg

Dato Antall besøk
18. august 2
16. august 1
15. august 10
14. august 21
12. august 1
8. august 4
7. august 13
5. august 5
2. august 3
1. august 2

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: