Rekdalshesten

Vestnes
231
Besøk
6,30
km tur/retur
blå

Kort om turen

Dette er en fin lett tur der det ikke er noe problem å ta med barn. Første del av turen går i vekslende vegetasjon med skog og litt myrer. Etter omtrent 1 km er det slutt på skogen og fjellterreng overtar. Langs stien er det fine kvileplasser. Når vi kommer opp til varden ytterst på platået er det ein fantastisk utsikt som møter oss. 

Turbeskrivelse

NB! Per 1.mai er det ein del snø på stien opp. Kode er lagt ut, men det anbefalast truger/ski. Rekna med at denne smeltar vekk til medio mai.


Rekdal ligg ved fylkesveg 661. Fra Sunnmøre kan du komme dit ved å kjøre til Vatne og derifra enten kjøre rundt Vestrefjorden eller over Nakkedalen via Fiksdal. Fra Vestnes via Tomrefjord og Fiksdal langs fjorden til Rekdal. Omtrent midt i bygda går det ein veg opp til Fotballbanen og videre til setra. Skilt på lysstolpe i krysset. Etter at ein har passert fotballbana kommer ein til ein bom. Herifra er det bomvei (kr 30,- for personbil 2015, husk mynt!). fram til gratis parkeringsplass ved setra. Vil du slippe betaling kan ein parkere gratis ved idrettslaget sin parkeringsplassen ved bomstasjonen og gå dei omlag 2,5 km ekstra. Her ved bommen er det også satt opp eit turkart over Rekdalsmarka. Fra parkeringsplassen er det merket sti til høgre (vestover) rett etter ferista og denne følger ein fram til varden på Hesten.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 6,30
Lengde en vei (km) 3,15
Stigning Meter Grader
Total stigning 555 Høydemeter

Spesielle forhold

Ein tur til Rekdalshesten har lang tradisjon blant bygdefolket, det er beskrevet slike fellesturar for mer enn 100 år sidan. Ein sommardag var det vanleg å samle seg til "Hestegange". Etter ein del år utan denne tradisjonen så vart den på 1970-talet tatt opp igjen av Rekdal Idrettslag, og den 1. søndagen etter jonsok er det Hestegange for små og store.
Rekdalshesten med sin karakteristiske form var eit viktig landmerke for dei som ferdast på havet. Både for finne heim og som me for å finne fisk

Kart

Vestnes 1220 II, Norgeskart på nett, søkeord Rekdalshesten.

Flest besøk Sommer

Navn Besøk
Helge Bjerkevoll 6
Kristian Arion Frostad 4
Bjørn Nybø 3
Ragnhild Skogrand 2
Laila Blø 2
lisa marie misund 2
Trond Ellefsen 2
Inger Lise Prengzi 1
Janne Marita Vatnehol Løvik 1
Arne Styve 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
18. august 1
15. august 3
14. august 9
13. august 1
10. august 9
9. august 2
8. august 2
7. august 6
5. august 4
2. august 4

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: