Borgundgavlen

Ålesund
5425
Besøk
3,28
km tur/retur
grønn

Kort om turen

Det er en fantastisk flott og familievennlig tur som du kan kombinere med å besøke Borgund Dyreklubb, Borgund Kirke, Middelaldermuseet og Sunnmøre Museum. Du kan oppleve vakker natur, særpregede og gamle hus og båter, du kan nyte flott utsikt, og du kan treffe dyr og fugler + mye mer. 

Turbeskrivelse

Start fra parkeringsplassen ved Sunnmøre museum. Følg gangvegen forbi det gamle bankbygget til Borgund Sparebank. Etter å ha runda svingen tar ein til høgre i retning Borgund kyrkje. Vel framme med kyrkja følgjer ein vegen gjennom gravplassen og inn på museumsområdet. Det går to stier til turmålet på toppen, så dette er en fin liten rundtur. På toppen med utsikt vestover mot byen er et skogholt med noen benkar. Tilbake i museumsområdet: Ta til høyre tilbake til Borgund kirke. Fra Borgund kirke kan du følge veien til Borgund Dyreklubb som ligger på høyre side, og er åpen for besøkende. Her kan du lese mer: https://borgund-dyreklubb.webnode.com . Ta gjerne også turen ned til Middelaldermuseet.

Kulturminne

På Sunnmøre Museum kan du rusle rundt blant vakre, gamle bygninger og båter i vakker natur. Det er et folkemuseum med kulturhistoriske utstillinger og en omfattende samling av gamle hus og båter. Nyt en spasertur mellom de særpregede husene og få et innblikk i sunnmørsk kulturhistorie og gammel byggeskikk.

På Sunnmøre Museum finner du 55 gamle hus i et vakkert friluftsområde. Når du vandrer mellom disse husene, vil du føle deg satt tilbake i tid, og kunne se hvordan folk bodde langt tilbake. Inne i hovedbygningen kan du få et bredere innblikk i sunnmøringens liv gjennom årtusener i de spennende utstilingene om sunnmørsk kulturhistorie.

Du kan også besøke den omfattende båtsamlingen på Sunnmøre Museum, og se hvordan folket på Sunnmøre har mestret havet i århundrer. Blant annet det vakre vikingskipet Borgundknarren er bygget i Volda som kopi av en original knarr som ble funnet i Danmark i 1962. Knarren var vikingenes laste- og handelsskip for mer enn 1000 år siden. Den omfattende båtsamlingen kan beskues både i båthallen og ved kaia.

Adkomst og parkering

OBS: Starten fra parkeringsplassen ved Sunnmøre Museum er stengt pga. utbyggingsarbeid. Ny rute går rundt Katevågen via Borgund kyrkje.

Løype på kart

Lengde i km
Asfalt 0.8
Lengde tur/retur (km) 3,28
Lengde en vei (km) 1,64
Stigning Meter Grader
Total stigning 78 Høydemeter

Offentlig transport

Bybussen i Ålesund går forbi Sunnmøre Museum.

Kart

"Ålesund" i turkartserien fra Statens kartverk best. nr. 2535 og Sykkylven, blad 1219 IV i M711 kartserien og digitalt: http://kart.alesund.kommune.no/webinnsyn/Content/Main.asp?layout=alesundsula&time=1332943089&vwr=asv

Flest besøk Sommer

Navn Besøk
Linda Honningsvåg 97
Christian Siejak 68
Hanne Egeness 49
Helge Rønstad 44
Torill Halsebakke Bjørge 34
Øystein Gåsdal 30
Arne Holen 28
Lars Fugledal 25
Kari-Ann Owesen 24
Reidun Ramsli 24

Besøkslogg

Dato Antall besøk
18. august 33
17. august 23
16. august 22
15. august 24
14. august 52
13. august 21
12. august 32
11. august 14
10. august 22
9. august 25

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: