Høgkubben frå Skarpeteigane

Ålesund
5135
Besøk
5,1
km tur/retur
blå

Kort om turen

En flott tur med 360 graders panoramautsikt på toppen! Du ser Ålesund og øyene i havgapet, Hjørundfjorden med sine tinder, Storfjorden og turistkskipene som passerer på vei til Geiranger.

Høgkubben er også et flott utgangspunkt for lengre turer på Emblemsfjellet.

Det er tråkket sti stort sett hele året.

Mange stier fører deg til Høgkubben. Det er stier fra turheisa i Spjelkavik, Skåthaugen, Eikenosen, helsehuset på Blindheim samt fra Blindheim omsorgssenter (turen herfra kalles Skarpetegane).

Samme som start.

Turbeskrivelse

Stien starter ved noen private garasjer som ligger rett overfor Blindheim omsorgssenter. Til høyre for garasjeanlegget (og stien) er det en utvidelse på veien som kan brukes som parkeringsplass. Det er imidlertid plass til flere biler på parkeringsplassen litt lenger oppe; i Dyftavegen (denne parkeringsplassen ligger også helt inntil turvegen).  Turveien starter som en grusvei mellom boligene, men går raskt over til en forholdsvis bred skogssti. Denne er lett å følge helt til topps.

Langs stien er det mange benker med flott utsikt. Et stykke opp i bakken er det et rundt bord med benker om du vil ta en pust i bakken eller ta en piknik.

Ved første hytte svinger stien til Høgkubben skarpt til venstre. Dersom du går til høyre her, kan du følge stien til Bjønnalåga. Ved hytte nummer 2 svinger stien til Høgkubben mot høyre og opp berget. Dersom du fortsetter rett frem ved hytte nr 2, kommer du inn på en sti som mot høyre går til Høgkubben og mot venstre ned til helsehuset på Blindheim.

På toppen er det bare å nyte den flotte utsikten. Det er turbok i den varden som er murt av stein. Denne varden har også ei pil som viser fjelltoppene du ser fra Høgkubben.

Når du skal ned, er det også mange stier. Mange velger å bruke samme stien ned som opp siden stien opp Skarpetegane er stien med best utsikt hele veien. Dette sporet viser imidlertid stien som kommer ned bak helsehuset på Blindheim. I perioder med mye nedbør har denne stien vært tørrere enn Skarpetegane. Stien ender i en bratt bakke med rekkverk bak helsehuset. Herfra må du gå langs veien til venstre tilbake til eventuelt parkert bil.

Når det er vått i bakken og det har regnet mye, kan det være områder med mye gjørme på stien. Det er lurt å ha på gode sko som tåler litt skit.

Adkomst og parkering

For å komme til startpunktet tar du av ved Shell Vegsund og inn på Blindheimsvegen mot Blindheimsenteret. I avkjørselen er det merket med turskilt til Høgkubben. Bakken går opp forbi noen butikker, og på bakketoppen er det også skiltet med turveg til venstre ved helsesenteret. Veien fortsetter mot Blindheim omsorgssenter. I høyresvingen etter avkjørselen til omsorgssenteret starter stien mellom en garasje og parkeringsplassene som turgående kan bruke. Turveien starter som en grusvei mellom boligene, men går raskt over til en forholdsvis bred skogssti.

Det er en liten parkeringsplass ved starten på stien til høyre for garasjeanlegget, men det er plass til flere biler på parkeringsplassen litt lenger oppe; i Dyftavegen (denne parkeringsplassen ligger også helt inntil turvegen). Hvis det er kveld eller helg, kan du også parkere ved helsehuset på Blindheim (legesenter og helsestasjon) eller ved butikksenteret på Blindheim. Gratis parkering alle steder.
NB! Blindheim omsorgssenter har bare parkeringsplasser for besøkende, beboere og ansatte. Unngå også å parkere på private parkeringsplasser.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 5,1
Stigning Meter Grader
Total stigning 390 Høydemeter

Offentlig transport

Bybussen i Ålesund.
Se www.frammr.no

Kart

'Ålesund' i turkartserien fra Statens kartverk best. nr. 2535 og Sykkylven, blad 1219 IV i M711 kartserien og digitalt: http://kart.alesund.kommune.no/webinnsyn/Content/Main.asp?layout=alesundsula&time=1332943089&vwr=asv

Flest besøk Sommer

Navn Besøk
Tommy Vestnes 108
henrik uggedal hansen 81
Hilde Bergsnev Sotnedal 69
Audun K Vada 44
Inger Johanne Honningsvåg 42
Margrethe Brunstad 38
Kristian Fløtre 38
Thomas Skogvold 37
Jarle Korsedal 33
Eva Søvik 32

Besøkslogg

Dato Antall besøk
17. august 21
16. august 15
15. august 39
14. august 87
13. august 19
12. august 31
11. august 11
10. august 32
9. august 27
8. august 36

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: