Leira ved Sandøy

Ålesund
304
Besøk
3,2
km tur/retur
grønn Barnevognvennlig Sykkelvennlig

Kort om turen

Sandøy er øyidyll på sitt beste! Her er det sjø og hav på alle kanter, noen av Romsdalskystens vakreste sandstrender, ro og fred, men også 35 fastboende, et levende kulturlandskap med gardsbruk, beitende kyr, hester og sauer. Den smale, nærmest bilfrie veien svinger seg over øya og gjør den perfekt å utforske både til fots og på sykkel.


Det er viktig å kle seg etter ver og føreforhold. Det vert ikkje strødd eller brøyta til turmålet. Ein er sjølv ansvarleg for å vurdere føret, og om turen let seg gjennomføre.

Turbeskrivelse

Fra fergekaia på Sandøy følger du veien som dreier sørøstover mot høyre. Etter kort tid kommer du til en sykkelparkering på venstre hånd hvor det står sykler til utlån! Deretter kommer du til butikken L/L Sandøy Handelslag med en trivelig kaffekrok hvor du kan treffe dem som holder til på øya. Litt lenger bort får du Sandøy kirke på venstre hånd. Den vakre trekirka er fra 1812 og har en vakker innvendig utsmykning. Veien slynger seg etter hvert over jorder og mellom gardsbruk før den dreier nordøst og ut mot neset ved Sanden. Der ligger Sandøyhytter, tre hytter på rekke og rad. Gå forbi disse hyttene og ut på neset der finn du turkassa. Her er rasteplass som kan alle kan benytte seg av. Både sør og nord for neset er det lange, hvitkornete sandstrender hvor du kan raste, bade eller bare nyte utsikten og sjølufta.Alternativt kan en velge å følge vei 211 (se kart), denne veien er litt kortere. Begge rutene er godt egnet for rullestol/barnevogn.

Løype på kart

Lengde i km
Asfalt 3,2
Lengde tur/retur (km) 3,2
Lengde en vei (km) 1,6
Stigning Meter Grader
Total stigning 10 Høydemeter

Offentlig transport

For å komme seg til Sandøya kan ein ta ferje frå Småge eller Finnøy.
http://ruteinfo.thn.no/no/default.aspx?rnr=133

Kart

Turkart Harøyfjorden 1:50 000

Flest besøk Sommer

Navn Besøk
Kristoffer Sandøy 11
Simen Solbrækken 6
Maylinn Steffensen 5
Lauritz Sandøy 5
Janne Toril Sandøy 5
Daniel Gedde-Dahl 5
Lauritz Sandøy Kvilekval 5
Ingeborg Sandøy Kvilekval 4
Elin Misund 4
Ingeborg Sandøy 4

Besøkslogg

Dato Antall besøk
15. august 2
14. august 9
12. august 1
10. august 1
9. august 1
8. august 2
7. august 10
6. august 2
4. august 2
3. august 1

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: