Storrota

Ålesund
1551
Besøk
1,4
km tur/retur
grønn

Kort om turen

Fjellpartiet mellom Utvikbygda og Brusdal fra Digernesskiftet i øst til Holen i vest, byr på mange turmuligheter. Denne turen går til Storrota (115 moh), en liten høyde øst for fjellveien mellom Utvikbygda og Brusdal. Her kan du nyte nistepakken på rastebenken, i ro og fred eller sammen med barna. Dette er en enkel tur som selv de minste barna kan gå. Stort sett hele turen går på gruset vei. En kan også sykle til storrota med terrengsykkel, men vær obs på en del groper i veien (Skodje kommune har sluttet å vedlikeholde veien).

Turmålet er Storrota. Det er et utkikkspunkt beliggende rett øst for fjellveien.

Turbeskrivelse

Turen starter ved starten på veien over til Brusdalen. Der er infotavle med informasjon om turen. Skilt med anvisning om sted og avstand er plassert i alle kryss langs ruten. Turen går stort sett i sin helhet på gruset vei. Når veien flater ut, er det skiltet en avstikker til Storrota. Fremme på Storrota er det en trimpost og rastebenk som Utvikbygda vel- og idrettsforening drifter. Retur samme vei, eller forleng turen med en tur til Salbunakken via Storegga (se egen turbeskrivelse).

Adkomst og parkering

Turen starter i Utvika, nærmere bestemt på Hjellen, der hvor veien over fjellet til Brusdal starter. Veien over fjellet er stengt for biltrafikk. Her er det plass til å parkere noen biler, ingen p-avgift. Veien er også stengt på Brusdalssiden, og her er det ikke parkeringsmuligheter. Start derfor turen fra Utvika.

Løype på kart

Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 1,4
Lengde en vei (km) 0,7

Flest besøk Sommer

Navn Besøk
Anders Prytz Berset 35
Per Egil Røshol 35
Terje Alnes 23
Ingebjørg Brune 15
jannike madsen 15
Tove Asbjørnsen 13
Camilla Søvik 12
Ragnhildur Hreidarsdottir 12
Sølvi Blomvik 8
Fride Myrseth 6

Besøkslogg

Dato Antall besøk
18. august 3
17. august 11
16. august 11
15. august 13
14. august 17
13. august 7
12. august 12
11. august 4
10. august 11
9. august 21

Turer i nærheten

Hovedsponsor:

Samarbeidspartnere: